Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2018, 13:56
Čas čítania 0:00
Radka T.

Extrémny športovec svojimi výkonmi ohuruje svet. Cez more preplával so 45-kilogramovým stromom

ŠPORT MORE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ross Edgley sa nebojí dávať si extrémne výzvy.

Expert na fitnes Ross Edgley sa rád púšťa do náročných a extrémnych výziev. Ľudí po celom svete tak ohuruje tým, čoho všetkého je schopné ľudské telo. Raz sa pokúsil zabehnúť maratón, pričom za sebou ťahal Mini Cooper. Inokedy si za tridsať dní zabehol tridsať maratónov alebo vyšplhal po lane dlhom ako Mount Everest. Tým jeho osobné výzvy však zďaleka neskončili. Pozornosť si vyslúžil aj tým, keď sa pokúsil preplávať 40 kilometrov s o čosi ťažkým závažím v podobe stromu

Plávanie v mori medzi ostrovmi Martinik a Svätá Lucia bolo ďalšou Rossovou výzvou, pri ktorej si mnohí povedali, že musí byť blázon. Epické dobrodružstvo bolo nebezpečné aj tým, že mu hrozili strety s medúzami, žralokmi i veľkými vlnami. Pôvodne chcel so 45-kilovým stromom preplávať cez Lamanšský prieliv, lenže problém bol v tom, že podľa úradov nemal registrované plavidlo. Byrokratické prekážky sa mu nakoniec nepodarilo zdolať, a tak sa rozhodol pre Karibik.

Podobný kúsok pritom neurobil prvýkrát, s kusom dreva plával predtým už aj cez jazero alebo rieky, tentoraz to však bolo iné. Lenže to by nebol Ross, keby sa na niečo takéto nepodujal. Aj v tomto prípade si však vybral strom špecifický pre dané miesto. Ako priznal, spaľoval viac kalórií a pohyboval sa pomalšie, okrem toho musel veľa jesť. Náročná výzva mu však priniesla aj nezabudnuteľné okamihy, aké by inak nikdy nezažil. Mohol si napríklad zaplávať s delfínmi, ktoré ho sprevádzali desať kilometrov.

„Bolo to neuveriteľné,“ popísal extrémny športovec, ktorý nakoniec namiesto pôvodne stanovených 40 preplával dodatočne až 100 kilometrov. Dokopy strávil vo vode takmer 32 hodín. Podporu mu poskytoval čln, ktorého posádka bola stále nablízku, no sama mala čo robiť s veľkými vlnami.

Presne 100 kilometrov si zaplával aj minulý mesiac počas nepretržitého 48-hodinového tréningu v Devone. Ross si jednoducho nikdy nedá pokoj a svojmu telu dáva poriadne zabrať. V tomto roku plánuje premýšľať nad tým, čoho by ešte jeho telo bolo schopné. „Chystám sa nielen prelomiť svetové rekordy v plávaní, ale rozbiť ich,“ vyhlásil odhodlaný športovec. 

Domov
Zdieľať
Diskusia