Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2018, 13:14
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V romantických Benátkach vyschli kanály. Gondoly sa nemali kde plaviť kvôli zaujímavému prírodnému fenoménu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Počasie si skutočne po svete robí, čo chce.

Návštevu talianskych Benátok si každý z nás predstavuje ako romantický výlet plný dobrého jedla, vína a plavieb po miestnych kanálov, ale ak by si tam zavítal na prelome januára a februára, zrejme by si zostal dosť zaskočený. Kombinácia chladného počasia, nedostatku zrážok a odlivu spôsobili, že nádherné mesto zostalo na pár hodín kompletne vyschnuté.

Gondoly namiesto plavieb po kanáloch iba zostali uväznené vo vyschnutých kanálov plných bahna a mesto sa na chvíľu zastavilo, avšak fenomén našťastie nie je permanentný a nikdy netrvá príliš dlho. Zaujímavosťou však je, že kanály v Benátkach pravidelne vyschli už tretí rok po sebe, pričom prázdne kanály nie sú ani zďaleka najväčším problémom miestnych obyvateľov. Benátky zažívajú pravidelne aj záplavy, kedy sa voda dostane na úroveň mnohých domov, a tak im nezostáva nič iné, ako si obuť gumáky a záplavy prečkať.

Turisti preto určite iba neveriacky hľadeli na kanály, v ktorých chceli zažiť romantickú plavbu na gondole, ale Benátky aj vďaka tomuto prírodnému fenoménu potvrdzujú, že sú mestom mnohých tvárí.





Domov
Zdieľať
Diskusia