Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2018, 12:20
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda v Ženeve odhalí nielen modernizovanú Fabiu, ale i ďalšie SUV

TECH FABIA ŠKODA
Uložiť Uložené

Názov nového SUV zatiaľ nepoznáme.

Pred nedávnom nám Škoda nadhodila prvý oficiálny náčrt novej, lepšie povedané faceliftovanej Fabie, v uplynulých hodinách však z Česka prichádza ešte zaujímavejšia informácia. Na autosálóne v Ženeve totiž nespoznáme len modernizovanú Fabiu, ale aj predobraz ďalšieho úplne nového modelu z dielne Škoda, koncept Vision X. Asi nikoho neprekvapí skutočnosť, že opäť pôjde o SUV, ostatne, už nejaký ten piatok samotná automobilka hovorí o SUV ofenzíve.

Škoda v Ženeve odhalí nielen modernizovanú Fabiu, ale i ďalšie SUV
Zdroj: media.skoda-auto.com

Po modeloch Kodiaq a Karoq je teda v pláne ďalší počin, ktorý nadviaže na hierarchickú postupnosť. Príchod ďalšieho SUV, respektíve akýsi crossover na báze Fabie, je v pláne už niekoľko mesiacov, no a práve Vision X má naznačovať, o čo pôjde. Vzhľadom k tomu, že obdobným postupom sme spoznali najnovší Superb či spomínaný Kodiaq, je viac než jasné, že hlavné krivky a dizajnový jazyk štúdie sa veľmi presne pretaví i do reality. 

V tejto chvili sa však musíme uskromniť len s hŕstkou počítačových nákresov, avšak už v priebehu najbližších týždňov uvidíme koncept v plnej kráse na autosalóne v Ženeve. A keď píšeme, že v plnej kráse, tak v tom pravom slova zmysle, nakoľko Škoda očividne dizajnovo pritvrdzuje a prvotné načrty naznačujú, že pôjde o esteticky mimoriadne atraktívne a na pomery značky až netradične vyzývavé vozidlo. Máme sa na čo tešiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia