Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2018, 17:54
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Schátrané a opustené. Po krajine máme roztrúsené desiatky historických budov miznúcich pred očami

ZAUJÍMAVOSTI HISTÓRIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Veľa z nich je už ponechaných osudu, iné čakajú opravy či ich zachraňujú dobrovoľníci.

Stredné Európa disponuje bohatou históriou, nevynímajúc Slovenskom. V mestách, dedinách i opustených čistinkách nachádzame kaštiele, hrady, zrúcaniny a stovky ďalších historických objektov, ktoré stoja už veľmi dlho. Nie je však žiadnym tajomstvom, že veľa z nich nezmizlo z povrchu zemského len vďaka milosti prírody, poprípade sú schátrané už celé roky. Častokrát sa opustené budovy stávajú útočiskom vandalov, bezdomovcov, vykrádačov či obyčajných zvedavcov. Síce získajú akúsi (tiež lákavú) temnejšiu atmosféru, no každý by bol rád, ak by sa o historické dedičstvo aj riadne staralo. My ale veci jedným článkom nezmeníme, a tak sme zozbierali fotografie z najopustenejších a pomerne strašidelných objektov z celého Slovenska.

Primárnym zdrojom bola pre nás skupina na Facebooku s názvom Zabudnuté kaštiele, zámky, hrady. Je aktívna a ľudia v nej pravidelne prispievajú svojimi úlovkami. Ak vás teda obdobné veci ťahajú a zaujímajú, určite sa presmerujte.

Domov
Zdieľať
Diskusia