Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2018, 10:40
Čas čítania 0:00
Radka T.

Pri Stupave našli nebezpečného exotického plaza. Anakondu zrejme niekto vyhodil na istú smrť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nájdená anakonda podľa veterinárky neprežila zimné počasie.

Keď sa fotograf Tomáš Hulík vybral na prechádzku po prírode pri Stupave, ani vo sne by mu nenapadlo, že tam nájde anakondu. Exotický plaz bol mŕtvy a nálezom sa okamžite začala zaoberať polícia. Ako však Tomáša cituje denník SME, v polohe, v akej ju našiel, vyzerala ako živá.

„Ideme si tak po prírode neďaleko Stupavy a zrazu tam anakonda žltá. Asi nový druh pre slovenskú prírodu,“ napísal Tomáš na svojom Facebooku. Jeho príspevok zakrátko zdieľalo množstvo ľudí a nezvyčajný nález neunikol ani pozornosti polície. Vo veci začala trestné stíhanie, keďže šlo o všeobecné ohrozenie, pričom sa pátra po človeku, komu mohla anakonda patriť.

Ako informuje Polícia Slovenskej republiky, podľa predbežných informácií ide o anakondu žltú, ktorá môže mať dĺžku 3 až 5 metrov. Nájdený plaz bol dlhý dva metre. Ide pritom o kategóriu nebezpečných živočíchov a chovatelia musia mať na jej chov povinné povolenie. Neskôr polícia doplnila, že anakondu zrejme niekto vyhodil do prírody na istú smrť. Podľa veterinárky neprežila chladné zimné počasie.

Ako ďalej uvádza SME, jedného mŕtveho hada v tejto oblasti našli i nedávno, nebol však taký veľký. Povedal to Michal Černák zo stupavskej mestskej polície. Had však nemal čip rovnako ako aktuálne nájdená anakonda. Vypátrať majiteľa preto bude ťažké. Nálezca Tomáš však dúfa, že sa ho podarí nájsť. Pritom každé zviera z tejto kategórie by malo byť označené čipom i registrované. Je preto možné, že mŕtvy plaz pochádzal z nelegálneho chovu.  

Domov
Zdieľať
Diskusia