Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2018, 20:16
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Menčester, tatkovské tenisky alebo striktný hip-hopový look. 5 najväčších módnych trendov roka 2018

MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Rok 2018 bude patriť zaujímavým kreáciám. Nič nenechávaj na náhodu.

V roku 2017 započal komplexný trend obliekania z minulého storočia a vrátili sme sa tak do doby módy z časopisov tvojej mamy, ktoré má ešte určite poschovávané pod posteľou. Neforemné široké strihy, prací kord, oteckovské tenisky ale tiež pôvodné hip-hopové oblečenie. Vrátili sme sa späť do dní a staršia generácia konečne na teba nebude pozerať ako na šaška, ktorý nosí tričko na mikine. O tom ale potom. Prejdime späť k veci a pozrime sa spolu na 5 najväčších módnych trendov roku 2018.

Chunky sneakers

Raf SimonsGucci, Balenciaga alebo Acne. Už snáď všetky dôležité značky ponúkajú tenisky s výraznou podrážkou a oblou siluetou. Takzvané "daddy sneakers" na prvý pohľad pripomínajú typické masívne tenisky, v ktorých ťa tvoj tatko kočíkoval, a začali pravdepodobne celý trend obliekania inšpirovaného až staromódnym štýlom. V roku 2018 sú na absolútnom vrchole svojej slávy.

Yeezy Boost 700 "Wave Runner" čoskoro vychádzajú po druhýkrát

V roku 2018 oslavuje Nike výročie modelu Air Max 98

Prvé snímky tenisiek zo spolupráce Nike ACG x Comme des Garçons

Tenisky zo spolupráce A$AP Rockyho a Under Armour


Levanduľová fialová

Farebné trendy nadväzujú na niekdajšiu baby ružovú, ktorá však narobila viac neplechy ako úžitku. 15 roční chlapci v ružových mikinách a v roztrhaných čiernych džínsoch totiž nepredstavovali najpríjemnejší pohľad, avšak čo sa týka odtieňov fialovej, ide o niečo univerzálnejšiu farbu. Rok 2018 bude patriť netradičným pastelovým farbám. Prvá z nich je levanduľová.

Táto mikina z H&M bude pravdepodobne najobľúbenejším kúskom mladších ročníkov

Menčester, tatkovské tenisky alebo striktný hip-hopový look. 5 najväčších módnych trendov roka 2018
Zdroj: H&M

Fialová je snáď tou najobľúbenejšou farbou amerických raperov. V akomkoľvek odtieni

Z najnovšej kolekcie od Zara

Menčester, tatkovské tenisky alebo striktný hip-hopový look. 5 najväčších módnych trendov roka 2018
Zdroj: Zara

Menčester 

Menčestrová látka, alebo prací kord, zažívala svoju najväčšiu slávu už v 80. rokoch, kedy u nás nebolo ľahké zohnať poriadne džínsy a tak boli menčestrové nohavice každodenným chlebom mužov akéhokoľvek postavenia a veku. Móda sa radikálne vrátila a menčestráky sú znovu in. Možno sa im podarí zažiariť tak ako kedysi a vyženú z našich skríň zaužívané džínsy. 

Na svoje si môže prísť i nežnejšie pohlavie

 

Príspevok, ktorý zdieľa VH. (@vivianhoorn),


Kárované oblečenie

Štvorčekové oblečenie je ďalším z retro trendov, ktorým bude patriť rok 2018. Či už ide o kabáty, saká alebo nohavice, károvaný vzor je viac ako populárny a nosiť ho môžu naozaj všetci. Neboj sa ani farieb a vyskúšaj aj niečo iné ako kockované košele, ktorých máš určite plnú skriňu už niekoľko rokov. A pravdepodobne už i plné zuby.

Menčester, tatkovské tenisky alebo striktný hip-hopový look. 5 najväčších módnych trendov roka 2018
Zdroj: instagram.com/xeniaoverdose/
Menčester, tatkovské tenisky alebo striktný hip-hopový look. 5 najväčších módnych trendov roka 2018
Zdroj: Zara

Hip-hopový look

Najšpecifickejší zo všetkých trendov čerpá takisto z minulého storočia, kedy si uši mladých ľudí po celom svete podmanil hip-hop. Nafučané pérovky, zimné čiapky, široké nohavice, dresy alebo frajerské kožené bundy sú späť a pripravené z teba urobiť rap superstar z telky. Značiek ako Karl Kani, Rocawear alebo Wu-Wear sme mali kedysi plný šatník, dnes ich môžeš opäť s chuťou oprášiť a vynosiť tak ako kedysi. Yeah.

Puffer jacket, čiapka zarazená do očí a kruté šperky. Hip-hop essentials

Rugby polokošeľa a šuštiaky

Drsné kožené bundy s logom a nápismi

Masívne tenisky s mohutnou podrážkou, fialové svetríky či doplnky, kockované kabáty a nohavice, a hip-hopové oblečenie, ktoré sme si mysleli že zostalo v dobách minulých sú späť, a nám neostáva nič iné ako sa tešiť z módnej rozmanitosti. Buďme i v našich uliciach o čosi odvážnejší a originálnejší.

Domov
Zdieľať
Diskusia