Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2018, 17:46
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Tomovia Hardy a Holland by sa mali stretnúť v snímke Venom. Stane sa záporákom obávaný Carnage?

FILMY A SERIÁLY TOM HARDY
Uložiť Uložené

Stretne najnovší Spider-Man obávaného nepriateľa Venoma?

Natáčanie filmu Venom od spoločnosti Sony, kde sa v hlavnej úlohe predstaví Tom Hardy (Dunkirk, Inception) je v plnom prúde. Fanúšikovia sa možno divia, ako môže Venom existovať bez Spider-Mana, ktorý je vlastne záporákov komiksový predchodca. Príčinou Venomových schopností, podobných tým Spider-Manovým, je neznáma mimozemská látka. Tá sa najskôr dostala k Peterovi Parkerovi, no ten ju zahodil.

Neskôr ju našiel Eddie Brock, čím sa z neho stala oveľa temnejšia, silnejšia a nechutnejšia verzia pavúčieho superhrdinu. Niekoľkokrát sme však počuli odlišnú verziu tohto príbehu, kde sa spomína nový Spider-Man (Tom Holland), respektíve Peter Parker, a jeho prípadná existencia v odlišnom univerze, v akom sa nachádza Venom a všetky filmy o Spideym.

Tomovia Hardy a Holland by sa mali stretnúť v snímke Venom. Stane sa záporákom  obávaný Carnage?
Zdroj: Sony/Marvel

Jon Schnepp, režisér seriálu Metalocalypse, totiž údajne videl Toma Hollanda na pľaci, nebol však vo svojom pavúčom kostýme, ale v bežnom oblečení: „Posledných pár mesiacov sme počúvali reči o tom, že Sony chce mať projekty oddelené a že Spider-Man zostáva v MCU, no ostatné postavy zo Spider-Manovho univerza budú oddelené. Všetko čo tým chcem povedať je, že Tom Holland ako Peter Parker určite bude vo Venomovi."

Avšak, samotný Tom Holland spolu s producentmi Kevinom Feigom a Amy Pascal sa vyjadrili, že postavu Spider-Mana vo Venomovi neuvidíme dokonca ani v podobe menšej cameo role. Aj keď môže situácia na prvý pohľad vyzerať beznádejne, je možné, že ide o slovný prevrat. Diváci skutočne nemusia vidieť Spider-Mana, ale práve muža pod jeho maskou, bežného smrteľníka Petera Parkera. Hoci to môže mnoho fanúšikov sklamať, pravdepodobne ide o rozumný krok. Len si pomyslite na všetky tie komplikácie, ktoré so sebou prináša obraz Spider-Mana a Venoma v tom istom univerze. 

Venom dostane R-kový rating, čo by pri prípadnej účasti Spider-Mana výrazne skomplikovalo situáciu Disney, keďže jedna z ich postáv by sa objavila v R-kovom filme. Možno je ťažké si to priznať hneď, ale každý ďalší projekt so Spideym so sebou bude prinášať otázku: „A kde je Venom?" Prezident Marvelu Kevin Feige toho s projektom Venom nemá veľa spoločného, bolo by teda nelogické ďalej rozvíjať filmy o Spider-Manovi s Venomom. 

Tomovia Hardy a Holland by sa mali stretnúť v snímke Venom. Stane sa záporákom  obávaný Carnage?
Zdroj: Sony/Marvel

Aj keď by bol na scénu: hláškujúci Spider-Man verzus odporný Venom pekný pohľad, vyzerá takýto scenár viac ako nepravdepodobne, pretože Disney a Sony by museli riešiť komplikácie s univerzami a kontinuitou jednotlivých projektov.  Či je na slovách Jona Schneppa niečo pravdivé, zistíme až pri premiére snímky Venom, ktorá má u nás premiéru na jeseň, presnejšie 4. októbra. 

Čo sa však týka príbehu Venoma, Instagram Toma Hardyho nám mohol prezradiť viac, no majiteľ účtu a hollywoodsky herec v jednej osobe stihli príspevok rýchlo vymazať. Vymazaný príspevok totiž mohol potvrdiť prípadnú účasť Venomovej komiksovej nemesis, a to postavu s menom Carnage.

Aj keď sme dostali niekoľko fotografií zo zákulisia, stále nie je jasné, kto bude Venomovým náprotivkom. Carnageov ľudský hostiteľ je Cletus Kasady, sadistický vrah, ktorý sa spojil s Venomom.

Tomovia Hardy a Holland by sa mali stretnúť v snímke Venom. Stane sa záporákom  obávaný Carnage?
Zdroj: Marvel Comics

Táto postava bola vytvorená spisovateľom Davidom Micheliniem, pričom Venom mal po smrti svojho hostiteľa Eddieho Brocka parazitovať na ďalších ľuďoch. Vďaka oddaným fanúšikom však Brock aj Venom zostali nažive, a tak sa z Carnagea mohla stať temnejšia verzia Spider-Manovho protivníka. S pribúdajúcimi špekuláciami okolo Venoma narastá aj nátlak fanúšikov, snažiacich sa presadiť do projektu práve postavu Carnagea. 

Hovorí sa, že predlohou pre film o Venomovi by mala byť komiksová séria s názvom Lethal Protector. V nej sa spomína takzvaných päť symbiontov, pričom jedným z nich je práve Carnage.  Aj keď sa spočiatku hovorilo o angažovaní Riza Ahmeda kvôli postave Carnagea, pravdepodobne si zahrá Carlton Drakea, šéfa "life foundation", ktorá začala s Venomom experimentovať a vytvorila ďaľších 5 jemu podobných symbiontov.

 

Tomovia Hardy a Holland by sa mali stretnúť v snímke Venom. Stane sa záporákom  obávaný Carnage?
Zdroj: Sony/Marvel/Disney

V komiksovom počine s Tomom Hardym si zahrá aj Michelle Williams (Manchester by the Sea) ako Anne Weying, bývalá manželka Eddieho Brocka. Objaviť by sa mala Jenny Slate a dokonca aj Woody Harrelson, dodnes však nevieme, koho herci stvárnia.

 

Stále je však možné, že Hardy chcel iba zdieľať pekný fan-art obrázok, čím by naznačoval boj s jeho odvekým rivalom niekedy v budúcnosti.  Ešte by sa muselo stať veľa vecí, než by sme videli Michelle Williams a jej premenu na ženskú verziu Venoma spolu s ďalším rozvojom symbiontov. 

Carnage by sa tak ohol objaviť v ďalšom filme o Venomovi. Riz Ahmed by však teoreticky mohol stvárniť spomínaného Carltona Drakea, čo je ešte väčší nepriateľ Eddieho Brocka.

Tomovia Hardy a Holland by sa mali stretnúť v snímke Venom. Stane sa záporákom  obávaný Carnage?
Zdroj: Columbia Pictures/Sony

Tieto a im podobné špekulácie však môžu byť dôvodom, prečo Hardy svoju fotku z Instagramu odstránil. Fanúšikovia by začali doslova šalieť, no možno sa nič z toho naozaj nestane. Venom je jednou veľkou záhadou, nám teda ostáva dúfať, že dopadne na jednotku.

Čo si myslíte o projekte vy, bol by dobrý nápad prepojiť Venoma, ktorý má rating R so Spider-Manom v podaní Toma Hollanda? Prípadne si viete ako záporáka vo Venomovi predstaviť Carnagea? Svoj názor môžete vyjadriť v ankete nižšie.

Anketa:
Ktorú postavu by ste vo Venomovi s Tomom Hardym videli radšej?
Spider-Man (Tom Holland)
Carnage
Iná postava z komiksov
Spider-Man (Tom Holland)
37 %
180 Hlasov
Carnage
56 %
271 Hlasov
Iná postava z komiksov
6 %
30 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia