Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2018, 16:50
Čas čítania 0:00
Radka T.

Fotograf zdokumentoval najdrsnejšiu podobu wrestlingu. Hlava-nehlava sa mlátia muži i ženy

ŠPORT WRESTLING
Uložiť Uložené

Zápasníci si vraj zapnú „vypínač“, aby necítili bolesť.

Fotograf Marc McAndrews bol odjakživa fanúšikom wrestlingu. Nebol však pripravený na to, čo uvidí, keď sa zúčastní na podujatí s názvom Turnaj smrti. Zábery z takýchto hardcore alebo ultraviolence wrestlingových zápasov nie sú nič pre citlivé povahy. Podľa neho to však nie je také hrozné, ako to na prvý pohľad vyzerá.

Aktéri takýchto drsných zápasov sa mlátia rôznymi predmetmi vrátane stolov, stoličiek, sklenených predmetov či pálkami obalenými ostnatým drôtom. A Marc sa to rozhodol na svojich fotografiách zachytiť. Po podobných akciách chodil roky, aby dokumentoval bitky zápasníkov aj rozjarených fanúšikov. 

Pri takýchto násilných zápasoch nechýbajú ani hrozivé zranenia, no zápasníci často pokračujú ďalej. Jednoducho zapnú „vypínač“, aby necítili bolesť. Jeden z nich Buldozér Matt Tremont tvrdí, že nikdy nemal zlomenú žiadnu kosť, no do nemocnice išiel, aby mu ošetrili či zašili rany. A aj keď sú zápasníci následne zjazvení od hlavy po po päty, podľa nich ich jazvy rozprávajú množstvo príbehov. 

CNN pripomína, že aj keď takéto zápasy vyzerajú hrozivo, ide stále hlavne o zábavu s trénovanými bojovníkmi, ktorí sa snažia získať odozvu od davu. 

Nemlátia sa len muži, ale i ženy. To divákov a fanúšikov extrémne násilného wrestlingu priťahuje hádam ešte viac. A Marc to zvečnil na svojich záberoch, ktoré sú však vhodné len pre tvrdšie povahy.

Domov
Zdieľať
Diskusia