Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2018, 15:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena našla motýľa na pokraji smrti, tak mu transplantovala krídlo. Príjemne ju prekvapil hneď na druhý deň po úspešnej operácii

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Romy zachraňuje motýle ako na bežiacom páse.

Motýle ľuďom spríjemňujú pobyt na čerstvom vzduchu, keď mávajú svojimi farebnými krídlami a lietajú z kvetu na kvet, avšak aj tieto živočíchy občas potrebujú našu pomoc. Romy McCloskey zasvätila veľkú časť svojho života pomoci práve motýľom a jej obľúbeným druhom je veľmi rozšírená babôčka smradľavá, ktorá má v angličtine oveľa vznešenejší názov monarch butterfly.

Romy pravidelne zachraňuje motýle, ktoré utrpeli zranenia, ale nedávno sa musela pustiť do operácie, ktorú ešte v minulosti neskúsila. Jeden z motýľov, ktorého objavila, sa zrejme vyvinul s defektom na krídle, a tak mu veľká časť pravého krídla kompletne chýbala. Romy však vedela, že pri troche šťastia by mohol živočích prežiť plnohodnotný život, ktorý zvyčajne trvá od 2 týždňov do 5 mesiacov, a preto s transplantáciou krídla neváhala.

Ako náhradný orgán použila krídlo z babôčky, ktorá uhynula len pár dní predtým, a vďaka svojim zručnostiam z práce, kde sa venuje kostýmovému dizajnérstvu, prebehla operácia rýchlo a úspešne len za pomoci bežných vecí z domácnosti. Krídlo pasovalo ako šité na mieru a Romy už musela len počkať, či sa na druhý deň po procedúre motýľu podarí vzlietnuť, alebo jej práca vyjde nazmar. Našťastie všetko dopadlo dobre a Romy mohla motýľa o pár hodín neskôr odfotografovať na strome, kam si už zaletel sám.  

Späť
Zdieľať
Diskusia