Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
13. januára 2018, 11:12
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Káva v Bratislave len kvôli fotografii? Podnik v hlavnom meste ponúka selfieccino, ktoré sa tvojmu Instagramu určite nevyhne

GASTRO INSTAGRAM KÁVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Na pene sa môže zjaviť tvoja najobľúbenejšia selfie.

V hlavnom meste Slovenska dnes vzniká poriadne množstvo pozoruhodných podnikov a naozaj plno z nich sa snaží priniesť niečo nové na trh. Ponúkať dobrú kávu a príjemnú atmosféru je síce fajn a možno si celý projekt nájde aj pár zákazníkov, no na skutočné prerazenie treba niečo viac.

V zahraničí sa rozšíril koncept takzvaných selfieccín, teda káv, kde je hlavnou zložkou tvoje selfie. Aspoň vizuálnou. V podstate ide o úplne bežné capuccino, no po jeho štandardnom dokončení ešte nie je tak úplne hotové. Niektoré z podnikov ho totiž dávajú pod špeciálny prístroj. Ten vršok kávy ozdobí jedlým tonerom vyrobeným z kakaa a kakaového prášku.

Nejde však o hocijaký tvar. Prístroj dokáže zreplikovať fotku, ktorú mu pošleš, a tú následne premietnuť v kávovej pene. Inými slovami tak bude vrchná časť tvojej kávy vyzerať presne ako tebou vybraná fotografia v smartfóne.

A podobný trend prichádza už aj na Slovensko a pochváliť sa ním môže napríklad bratislavská kaviareň FIVE Points. Čo inými slovami znamená novú záplavu fotiek na Instagrame, to si však zákazníci budú musieť priplatiť, no nie veľa. Selfieccino stojí len o približne tretinu viac než bežné capuccino a samozrejme, chutí rovnako delikátne.

Domov
Zdieľať
Diskusia