Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2018, 17:23
Čas čítania 0:00
Radka T.

V Bratislave má vzniknúť kaviareň, kde sa bude dať platiť len bitcoinmi

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Štandardnú kaviareň však nečakaj, cieľom je vytvoriť slobodný priestor plný myšlienok a nápadov.

Ak patríš k fanúšikom kryptomien a rád by si niekde platil bitcoinmi, zrejme ťa poteší správa, že v Bratislave má vzniknúť kaviareň, kde sa bude môcť výlučne platiť iba nimi. Informoval o tom server Dnes24.

Podľa Dnes24 má v Bratislave vzniknúť kaviareň s názvom Bictoin Coffee. Okrem posedenia napríklad pri káve a následnom zaplatení kryptomenou má byť súčasťou unikátneho priestoru Inštitút kryptoanarchie, kde sa budú konať prednášky. Záujemcovia sa tak budú môcť zoznámiť s kryptomenami trochu bližšie.

Bictoin Coffee začala v rámci projektu Paralelná Polis. Ako informuje na svojom webe, pražská Paralelní Polis je prvá kaviareň na svete, ktorá začala prijímať len bitcoiny, no teraz akceptuje už aj litecoiny. „Paralelná Polis je slobodný kus sveta, v ktorom spájame ľudí, idey a technológie. Jej neodmysliteľná súčasť – Bitcoin Coffee – nie je len obyčajná kaviareň, je to spôsob života, nazerania na svet a budúcnosť,“ uvádza sa na webe projektu.

Priestor sa má skladať z prízemia, kde má byť kaviareň a Inštitút kryptoanarchie. Na prvom poschodí by mohol byť  coworking priestor a balkón. Z neho budú sledovať prednášky členovia Klubu Paralelnej Polis, dopĺňa Dnes24.

Pri kaviarni však nikto nemusí čakať zaužívaný štandard. „Baristi a baristky sa nenachádzajú za barovým pultom, kávovar je postavený v strede miestnosti a celý priestor pôsobí veľmi uvoľnene. Ide o dynamický a otvorený koncept, v ktorom často neviete, kto je zamestanec a kto návštevník – a tak to má byť. Bitcoin Coffee je miesto, v ktorom prebiehajú priateľské stretnutia,“ vysvetľuje Paralelná Polis. Očakáva sa, že unikátny podnik by mohol byť v Bratislave otvorený už na jar

Domov
Zdieľať
Diskusia