Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2018, 12:14
Čas čítania 0:00
Radka T.

Krásna slovenská fotografka vyhrala prestížnu cenu. Preslávila sa fotením plavární

Uložiť Uložené

Fotografka Mária Švarbová sa teší z ďalšieho úspechu.

Krásna Slovenka Mária Švarbová sa preslávila najmä sériou fotografií z plavární. Jej tvorba je dobre známa po celom svete. Ako raz prezradila v rozhovore pre Freshfem, séria pod názvom In the swimming pool je unikátna najmä kvôli intímnej atmosfére, vyrovnanosti farieb či geometrii. 

Mária sa zameriava na experimentovanie s priestorom, farbou či atmosférou, zaujímajú ju však i priestory socialistickej éry. Prácu talentovanej Slovenky si už všimli vo Forbes, Vogue či v známom denníku Guardian.

O Márii a jej práci najnovšie prišli ďalšie skvelé správy. Jej umelecké snímky vyhrali prestížnu fotografickú cenu Hasselblad Masters. Ide o cenu výrobcu svetoznámych fotoaparátov Hasselblad. Pre Máriu, ale i ďalších laureátov to znamená že získali titul Hasselblad Master a stali sa ambasádormi značky. Okrem toho získajú i fotoaparát na fotenie stredného formátu.

Mária sa stala víťazkou kategórie Art. Toto sú jej víťazné snímky:

Domov
Zdieľať
Diskusia