Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2018, 19:46
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Češka chcela previesť 9 kilogramov heroínu do Abú Zabí. Skoro dokonalý plán prekvapivo nevyšiel a čaká ju doživotie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Úspešne sa jej podarilo prejsť dvomi prepážkami, pri tretej už skener obsah tašky objavil.

Pakistanská televízia Geo priniesla správu o Češke, ktorá bola zadržaná vďaka geniálnemu nápadu - rozhodla sa prevážať heroín do Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. 21-ročná Tereza H. z Uherského Hradiště nepremyslela svoj skoro dokonalý plán do úplného konca, keďže skener pri jednej z kontrol pochopiteľne batožinu plnú heroínu odhalil. Na detaily očividne Tereza nemyslela, no a keďže pašeráctvo nie je v v tejto časti zeme príliš populárne, môže sa začať psychicky pripravovať na najhoršie, zatiaľ však potenciálnu výšku trestu nepoznáme.

Pokúsila sa previesť až 9 kilogramov ľahko indentifikovateľnej látky, čo vyvolalo znepokojenie a vyústilo v početné razie v rôznych častiach Láhauru. Mladá Češka si už podľa všetkého stihla uvedomiť svoje konanie a s políciou spolupracuje, čo by jej ešte teoreticky mohlo pomôcť. Hovorkyňa Ministerstva zahraničia Irena Valentová však už konštatovala, že za podobné skutky je v Pakistane bežný aj trest smrti, no keďže ide o cudzinku, čaká ju skôr doživotie za mrežami. 

Češka chcela previesť 9 kilogramov heroínu do Abú Zabí. Skoro dokonalý plán prekvapivo nevyšiel a čaká ju doživotie
Domov
Zdieľať
Diskusia