Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2018, 11:40
Čas čítania 0:00
Dominika Hanušniaková

Máš problémy s pleťou? Zlý životný štýl sa ihneď prejaví na tvojej pokožke

MÓDA KRÁSA
Uložiť Uložené

Pleť je brána do nášho tela.

problémy s pleťou chorobou modernej doby a dopadom nadmerného stresu, ktorý na nás útočí z každej strany? Všade na nás číhajú produkty s obrovským nápisom BIO, celé dni sa za niečim náhlime a polovicu dňa strávime hľadením do našich smartfónov. Aj tebe pripadajú gigantické maliny vo veľkosti sliviek, ako nie veľmi prirodzenou podobizňou tých pravých malín zo záhrad našich starých mám? Stres, špinavé ruky, baktérie sú všade okolo nás. To už všetci poznáme a vieme, že naša pleť s nimi nikdy nebude kamarátka. No keď vieme, čo našej pleti škodí, prečo stále bojujeme s vyrážkami, zapálenou a suchou pleťou? Je to zlá kozmetika či alergia na určité potraviny? 

Máš problémy s pleťou? Zlý životný štýl sa ihneď prejaví na tvojej pokožke
Zdroj: unsplash.com

Ako aj v jedle, tak aj v kozmetike sa skrývajú „jedy“, ktoré sa odzrkadľujú na našej pleti. Pleť je naša brána do tela. To, čo sa ukáže na pleti, ukáže, ako sa o seba staráme, čo konzumujeme a čo naopak zanedbávame. Tak ako žalúdok si pýta denný príjem, tak si naša pleť pýta dennú starostlivosť. O alkohole, fajčení a nedostatku spánku snáď nemusíme ani hovoriť. To, ako žijeme sa okamžite odzkadlí na našej pokožke. A ako sa tomu vyvarovať?

Pravidelné čistenie

Základom a odrážajúcim bodom ako predísť, či aspoň zredukovať akné na minimum je denné čistenie pleti. Nehovorím len o tých dňoch, keď máme na sebe make-up. Maz, ktorý nám produkujú mazové žľazy, chránia našu pleť. Jeho pravidelné odstraňovanie nám pomáha neupchávať póry a naša pleť môže dýchať. Umývanie zubov je naša rutina deň čo deň. S touto rutinou by malo byť spojené aj čistenie pleti s micelárnou vodou, pred tým, ako si nanesieme make-up alebo obyčajný hydratačný krém. Tento rituál následne zopakujeme po celom dni, kedy sme sa dotýkali pleti špinavými rukami a ani sme si to neuvedomovali. 

Máš problémy s pleťou? Zlý životný štýl sa ihneď prejaví na tvojej pokožke
Zdroj: unsplash.com

Pozor na alergény v potravinách 

Alergény sú bielkovinovej povahy. Spúšťajú imunitnú odpoveď alergických osôb, ktorá má nežiadúce prejavy. Nie vždy môžu byť na vine naše gény alebo puberta. Veľa z nás konzumuje potraviny, v ktorých sa nachádzajú práve spomínané alergény a naša pleť nie je voči nim imúnna. Medzi najčastejšie sa vyskytujúce sa alergény sú: obilniny obsahujúce lepok, vajcia, ryby, orechy, sója, mlieko, čokoláda, kakao, ...

Starostlivo vybrané produkty

Denno-denne sa starať o pleť, by mala byť rutina, ktorú si osvojíme. Obracať sa na produkty bez alkoholu, s pridanými olejmi, s bambuckým maslom či s kokosovým olejom. Výborná je aj ružová voda z ruží, ktorá upokojuje našu pleť a dodáva jej dostatok hydratácie. 

Máš problémy s pleťou? Zlý životný štýl sa ihneď prejaví na tvojej pokožke
Zdroj: unsplash.com

Domáca maska pre krásnu a rozjasnenú pleť: 

Med + jablko: Prečo med, to je zrejme celkom jasné. Svojím zložením výborne viaže vlhkosť, obsahuje výživné látky, má čistiace a antibakteriálne účinky. Všetky tieto vlastnosti vie nečistá pleť oceniť a spolu s jablkom dostáva kompletnú starostlivosť. Kyselina jablčná a pektín totiž upokojujú podráždenú a zapálenú pokožku, čo je takisto potrebné.

Odporúčané
Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) 19. apríla 2024, 9:30

Ako na to: Potrebovať budete jedno stredné jablko a med. Jablko nastrúhajte, pridajte dve lyžice medu a zmiešajte. Masku aplikujte na tvár - najmä na miesta, kde sa vyskytuje akné a nechajte pôsobiť. Táto maska nie je z tých, ktoré uschnú, takže po polhodine ju z tváre zmyte.

Máš problémy s pleťou? Zlý životný štýl sa ihneď prejaví na tvojej pokožke
Zdroj: unsplash.com

Tiež odporúčam používať elektrické čistiace kefky, ktoré premasírujú celú pleť a bude dobre prekrvená. Spoločne s čistiacim gélom odstráni maz aj make-up z pleti. 

FOREO – obsahuje silikónové vlákna a tak na rozdiel od bežných čistiacich kefiek, nezachytávajú sa v nich baktérie. Navyše sú vodeodolné a v rôznych farebných variantoch ! Tak šup, nech máš aj ty jeden doma. 

Domov
Zdieľať
Diskusia