Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2018, 17:20
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Majestátna ruská ikona v novodobej podobe. Nová Volga očami talentovaného grafika

TECH RUSKO
Uložiť Uložené

Dočkáme sa nástupcu ikonického sedanu?

Rusko je krajinou veľkých kontrastov, bizarnosti a i v prípade automobilového trhu je táto krajina naozaj svojská. Jasným dôkazom toho sú značky ako Lada, ktorá na domácom trhu dlhé desiatky rokov ponúka(la) a aj veľmi úspešne predáva(la) staručké modely, ktoré by cez prísne európske normy či svetové bezpečnostné testy neprešla ani keby kompetentní prižmúrili všetky oči a zaťali zuby.

Až tie najnovšie modely sa začínajú približovať štandardom iných značiek, i keď akékoľvek ruské automobilky sa skrz komunistický punc vedia len ťažko presadiť v Európe. Aj napriek tomu však v minulosti existovalo viacero modelov, ktoré (v dobrom slova zmysle) poznali aj za hranicami krajiny, či už išlo o Nivu alebo taký GAZ-24, známy ako Volga.

Ten už v súčasnosti nepôsobí na ruskom trhu ani ako vynovený model pod číselným označením 3102. V ruských kruhoch sa však čoraz viac šepká, že v pláne je jeho prinavrátenie na trh, ostatne, v minulosti išlo o jeden z najúspešnejších a najpopulárnejších modelov.

Rusi majú nemalé plány v automobilovom priemysle, keďže posledné roky predstavili viacero slušných počinov a ďalšie chystajú. Svoj pohľad na vec prináša aj grafik Sergej Barinov, ktorého ilustrácie skutočne veľmi autenticky a verne minulosti naznačujú, akým smerom by sa mohla uberať nová podoba 24-ky od značky GAZ, a to dokonca aj v moderných vyhotoveniach - sedan, kombi či akýsi crossover. Novodobá Volga v jeho réžii vyzerá naozaj k svetu a jasne naznačuje, že ak by sa Rusi posnažili, finálny produkt by mohol opäť zožať úspech. Však posúďte sami.

Späť
Zdieľať
Diskusia