Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2018, 21:53
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Treskúca zima v Kanade a USA dosahuje aj -50°C. Miestni obyvatelia však dokážu prejaviť dávku humoru aj napriek obrovskému chladu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mrazivé obdobie si Severnú Ameriku poriadne podalo.

Aj napriek tomu, že sú v Kanade a v severných častiach Spojených štátov amerických na studené teploty už zvyknutí, táto zima im pripravila skutočnú skúšku ohňom mrazom. Teploty, ktoré sa pohybujú často aj okolo -40 až -50 stupňov Celzia (stanica v New Hampshire dosiahla rekord -73ºC) v Ontariu či Quebecu však ľudí pochopiteľne znepokojujú. Severné časti USA zasa bojujú s teplotami okolo -20ºC. Mnohým obyvateľom Kanady začali napríklad od zimy praskať okná, ktoré do domu následne často vpúšťali chlad a zimu.

Chladné mesiace však okrem útrap priniesli aj poriadnu nádielku vtipných alebo obdivuhodných momentov a obrázkov, na ktoré sa teraz pozrieme. Jeden muž šiel nakupovať a svojho psa nechal pred dverami obchodu, no keďže sa bál o jeho stav, radšej mu požičal bundu.

Inému mužovi zase počas vychádzky zamrzla celá brada a všetko to korunuje poklop od kanálu, odkiaľ sa pred jeho zamrznutím vyparovala vodná para. Obrázok, na ktorý narazíš, však zachytáva, ako sa para tesne nad povrchom menila na sneh a okolie poklopu je od snehu. Žiť v ľadovom kráľovstve Severnej Ameriky tak v dnešných dňoch rozhodne nie je jednoduché.

Späť
Zdieľať
Diskusia