Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2018, 22:34
Čas čítania 0:00
Radka T.

Ruské mesto kvôli snehu skoro ani nevidno. Padá ho toľko, že už po piatich minútach ľudia nevedia nájsť svoje autá

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO SNEH
Uložiť Uložené

Ľudia čelia každodennej výzve - nájsť svoje autá pochované pod množstvom snehu.

Počasie ukazuje v tomto období svoju extrémnu podobu po celom svete. Austráliu sužujú rekordné horúčavy, Severnú Ameriku zase tuhé mrazy, no a za severným polárnym kruhom prežívajú ľudia neutíchajúce sneženie.

Ako uvádza portál imeteo.sk, v ruskom meste Noriľsk za severným polárnym kruhom sú síce miestni na poriadnu zimu zvyknutí, no momentálne tam zažívajú extrémne sneženie.

V Noriľsku sa aktuálne teploty dostávajú k mínus 30 stupňom Celzia, no podľa predpovede by tam budúci týždeň malo ešte viac prituhnúť.

Okrem nízkych teplôt miestni čelia aj množstvu snehu, veď kvôli nemu mesto skoro ani nevidno. Navyše, obyvatelia musia zvádzať každodenný boj o to, aby pod snehom našli svoje autá. Na to, aby autá snehová nádielka pochovala, stačí, aby ich ľudia nechali niekde zaparkované hoci aj na päť minút. Takáto situácia nastala napríklad posledný mesiac starého roka, no ani s príchodom toho nového sneženie nepoľavilo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia