Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2018, 13:09
Čas čítania 0:00
Radka T.

Slovák z Kysúc dobýja Hollywood. Ledva vedel po anglicky, teraz je z neho vďaka veľkému talentu hviezda

FILMY A SERIÁLY HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

Sancho Martin má za sebou úspechy vo videoklipoch, ale aj filmoch či seriáloch.

Preraziť v Hollywoode je snom mnohých, no jednoduché to rozhodne nie je. V súvislosti so Slovákmi v Hollywoode sa zvyklo roky hovoriť o Silvii Šuvadovej, ktorá sa síce za veľkou mlákou nestratila, no ani výraznejšie neprerazila. Teraz je známa skôr pre svoj vzťah k spiritualite. Nie každý však vie, že vo fabrike na sny máme úspešného aj iného Slováka. Na začiatku jeho úspechu bol tanec.

Reč je o Martinovi Macekovi, ktorý je však známy skôr pod menom Sancho Martin. Martinov príbeh znie ako z rozprávky. Do Los Angeles odišiel z Kysúc ešte v roku 2010, a to bez toho, aby vedel poriadne po anglicky. Napriek tomu sa prvý úspech dostavil už onedlho, a to vďaka jeho nespornému tanečnému talentu.

Portál IMDb spomína, že väčšina jeho detstva sa odohrala na Kysuciach. Študoval v Čadci a potom v Žiline. No počas štúdia na univerzite sa rozhodol nasledovať svoj sen, a tak sa v roku 2010 definitívne ocitol v Los Angeles. Ako totiž povedal pre Markízu, už odmalička mal sen ísť do Ameriky. „Nevedel som, ešte mi to nebolo presne jasné, čo budem robiť, ale vedel som, že budem v Amerike žiť,“ vyznal sa Martin. A to sa mu aj podarilo.

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

Mal šťastie i v tom, že jeho talent si všimli veľmi rýchlo, hoci zo začiatku to nebolo jednoduché. Pokúšal sa síce robiť čašníka, no rýchlo zistil, že lepším riešením bude tanec, a to priamo na pláži Venice Beach.

„Nevedel som vôbec po anglicky a nikoho som nepoznal. Nezostávalo mi nič iné, ako začať tancovať na ulici, pretože som dlhé roky robil break dance,“ povedal pre Nový Čas. A práve to mu prinieslo úspech, zakrátko sa totiž objavil v televíznej talentovej šou. Spolu s ďalšími tanečníkmi, s ktorými si založili skupinu, sa mu ju dokonca podarilo vyhrať. Tanec mu otvoril dvere aj do reklamnej a filmovej agentúry, ponúk pribúdalo. 

Martin začal na sebe tvrdo makať, angličtine i herectvu sa začal intenzívnej priúčať, pretože hoci zaujal najprv svojimi tanečnými schopnosťami, k herectvu to ďaleko nemalo. Dnes by sa už o ňom dalo povedať, že je multitalent. Za sebou má niekoľko zaujímavých spoluprác.

Jeho talent, ale aj výnimočný vzhľad objavil i režisér Brett Ratner, ktorý ho umiestnil do národnej komerčnej kampane pre Oreo, no potom už nasledovala cesta do prestížnej hereckej únie SAG-AFTRA. Dnes do nej Martin hrdo patrí a za sebou má nielen niekoľko reklám, ale i filmov či videoklipov. 

Odporúčané
Slovenka Adéla robí kariéru v LA: Moja naivita tu dostala zabrať, šoubiznis je tvrdý. Pomôcť mi chce Madonnin producent (Rozhovor) Slovenka Adéla robí kariéru v LA: Moja naivita tu dostala zabrať, šoubiznis je tvrdý. Pomôcť mi chce Madonnin producent (Rozhovor) 3. apríla 2024, 12:30

V rámci klipov spolupracoval napríklad s Chrisom Brownom či Marcom Anthonym. Práve vtedy sa stretol aj s Jenifer Lopez, na čo vždy rád spomína. J. Lo však nie je jediná hviezda, s ktorou sa vďaka svojej kariére stretol osobne. Na svojom Instagrame má napríklad fotky s Emmou Stone, Matthewom McConaugheym či Johnnym Deppom, kde sa dokonca na seba trochu i podobajú. 

Spolupracoval tiež s filmovým režisérom Petrom Bergom či Tomom Hooperom. Portál Česko-slovenská filmová databáza (ČSFD) mu pripisuje účinkovanie vo filmoch ako napríklad If Not for His Grace, Middle of Nowhere či Gingerdead Man 3: Saturday Night Cleaver. Objavil sa i v seriáloch, z tých populárnejších určite stoja za zmienku napríklad American Horror Story či Glee

Domov
Zdieľať
Diskusia