Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2018, 20:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Srdcervúci list zomierajúcej mladej ženy dojal tisíce ľudí po celom svete. Iba 27-ročná Holly chcela život milovať aj naďalej

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vždy si predstavovala, že zostarne, ale osud jej to nedovolil.

Kedysi reprezentovala svoj austrálsky štát v squashi a hokeji, ale potom jej telo ovládla smrteľná choroba a Holly Butcher zostala pripútaná na lôžko aj napriek tomu, že mala iba 26 rokov. Mladá a aktívna žena pred pár dňami povedala svojej rodine posledné zbohom a ešte pred svojím úmrtím napísala list, ktorý potom jej blízki zverejnili na Facebooku, aby si ho mohol prečítať celý svet.

V priebehu pár dní ho zdieľalo viac ako 7-tisíc ľudí a lajk mu dalo takmer 10-tisíc užívateľov, pretože Holly trafila klinec po hlavičke a zrekapitulovala svoj celý život pomocou niekoľkých odstavcov. Vo svojom liste zdôrazňuje, aby sa ľudia prestali zaoberať materiálnymi vecami a radšej míňali svoje peniaze na zážitky a cestovanie, ktoré im už nikto nikdy nezoberie. Vyzvala ľudí, aby sa zbytočne nezaoberali každodennými maličkosťami ako zápchy na cestách či nafúknuté brucho, pretože vždy sa treba na svet pozrieť aj očami ľudí, ktorí by boli vďační len za to, že môžu dýchať.

Srdcervúce vyznanie pokračovalo slovami o tom, aby ľudia chodievali darovať krv, pretože práve darcovia jej predĺžili život o jeden celý rok, počas ktorého sa mohla dôkladne rozlúčiť a zmieriť s tým, že bude musieť z tohto sveta odísť v 27 rokoch, aj keď si vždy predstavovala, ako a kde zostarne. Ak rozumieš po anglicky, určite si ho prečítaj celý list a ak sa ním necháš čo i len trošku inšpirovať, tvoj život by mohol vyzerať oveľa krajšie ako doteraz.

Domov
Zdieľať
Diskusia