Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2018, 20:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Americký Boston zamrzol a vyzerá ako z postapokalyptického filmu. Autá zostali uviaznuté a záplavy spôsobili množstvo komplikácií

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Spojené štáty americké bojujú s prírodnými veternými mlynmi.

Východné pobrežie Spojených štátov amerických je už viac ako týždeň pod neustálym náporom chladného počasia a v posledných dňoch sa do situácie zamiešalo aj viacero mimoriadne silných snehových búrok, čo pre obyvateľov pri pobreží znamenalo nové komplikácie.

Najmä americké mesto Boston sa trápi kvôli neprestávajúcim prírodným živlom, pretože po búrke, ktorá priniesla viac ako 30 centimetrov snehu, si príroda povedala, že to ešte nestačilo. Nasledujúci príliv preto znamenal obrovské záplavy, ktoré odborníci už teraz označujú za najhoršie za posledných 40 rokov a mrazivé teploty krátko po tom znamenali, že oblasti okolo Bostonu sa ráno prebudili do sveta ako z postapokalyptického filmu.


Mestečko Revere blízko Bostonu dokonca zažilo rannú scenériu, ktorej obyvatelia ani nechceli veriť, pretože záplavy nielenže dosiahli výšku až do polovice zaparkovaných áut, ale voda následne zamrzla, a tak sa ulice premenili na ľadové kráľovstvo, z ktorého niet úniku. Aj keď sa vodiči snažili zabezpečiť, aby ich autá nezostali pochované pod snehom a podvíhali si stierače či nechali otvorené kufre, po zamrznutí záplavovej vody im to nebolo nič platné.

Celé záplavy podľa meteorológa Benjamina Sipprella preto zhoršil práve superspln, čo je mimoriadne silný spln v období, keď sa Mesiac nachádza najbližšie k našej Zemi.



Domov
Zdieľať
Diskusia