Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2017, 22:19
Čas čítania 0:00
Marek R.

Krutá zima v Spojených štátoch amerických a Kanade sa postarala o to, že Niagarské vodopády čiastočne zamrzli

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Turisti sú spokojní, zatiaľ čo domáci poriadne mrznú.

Posledné roky to Niagarské vodopády nemajú ľahké. Zamrzli v roku 2014, situácia sa zopakovala o rok neskôr a aj teraz ku koncu roka 2017 sa tak stalo opäť, hoci zatiaľ iba čiastočne. Asi si poviete, že sa to teda musí diať bežne, no pred rokom 2014 boli naposledy zamrznuté až v roku 1929. Predtým sa tak stalo v roku 1911 a ešte predtým v roku 1884.

Žijeme však v období, kedy sme svedkami obrovských extrémov počasia a aj čiastočné zamrznutie Niagarských vodopádov je toho dôkazom. Spojené štáty americké totiž posledné dni trápia obrovské mrazy a krajinu pokryla vysoká snehová pokrývka. 


Na svoje si však aspoň čiastočne prídu turisti, keďže pohľad na zamrznuté Niagarské vodopády je určite jedinečný. Ročne vodopády na hranici Spojených štátov amerických a Kanady navštívia milióny ľudí. Naopak, domáci obyvatelia veľa dôvodov na radosť nemajú, vlna arktického počasia má podľa národnej meteorologickej služby pokračovať aj v novom roku a rozlúčka s tým starým tak bude v poriadnych mrazoch.

Odporúčané
Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď 5. februára 2024, 9:30

Očakávajú sa na niektorých miestach rekordne nízke teploty, výstrahy ohľadom teploty počas silvestrovskej noci sa týkajú území, kde žije až 70 miliónov ľudí. Pri hranici s Kanadou sa teplota dostane až k -30 stupňom Celzia. A možno ste aj v minulých dňoch počuli o správe, že našli žraloka, ktorý zomrel následkom umrznutia.




Domov
Zdieľať
Diskusia