Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2017, 21:05
Čas čítania 0:00
Radka T.

Na najmenší ostrov na svete sa zmestil len dom a strom. Ten, kto si nedá pozor, môže ľahko skončiť vo vode

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Maličký ostrov púta pozornosť turistov.

Bývať v rámci možností čo najďalej od svojich susedov rozhodne nemusí byť až taký zlý nápad. To si zrejme mysleli aj majitelia ostrovčeka s názvom Just Room Enough, vraj najmenšieho na svete.

Ostrovček sa nachádza na Rieke svätého Vavrinca, ktorá oddeľuje americký štát New York a kanadskú provinciu Ontário. Na rieke je však celkovo až 1 864 ostrovov. Tento má rozlohu len 306 metrov štvorcových

Ostrov kedysi niesol názov Hub, ale len dovtedy, kým ho nekúpila rodina Sizelandovcov. Tá na kúsku zeme postavila dom a strom, čím zabrala skoro celé jeho územie. Preto si prípadní obyvatelia musia dávať pri vychádzaní z domu pozor na to, kam budú klásť nohu. Ľahko totiž môžu skončiť vo vode.

Rodinka, ktorá ostrov kúpila a následne ho premenovala, v ňom chcela tráviť hlavne víkendy. No zvedavosť turistov jej plány zničila. Nečudo, kvôli svojej malebnosti je Just Room Enough ozajstnou atrakciou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia