Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2017, 8:34
Čas čítania 0:00
Barbara Leschingerová

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V roku 2018 sa ocitneme v centre ázijskej smotánky, prežijeme dobrodružstvo s malým zajacom alebo sa pozrieme na skutočný prípad nájomného vraha.

Pri príležitosti blížiacich sa Vianoc a Nového roka vám postupne prinášame články o najzaujímavejších filmoch roka 2018. Mohli ste si prečítať o chystaných animákoch a sci-fi snímkach. Ani sa nenazdáme a presunieme sa do ďalšieho roka. Niektorí z vás sa okrem sviatkov určite tešia aj na vytúženú knihu, ktorú si nájdu pod stromčekom. My sa nevieme dočkať, kedy ju chytíme do rúk a začneme čítať či listovať. O to viac sa tešíme, keď sa dozvieme, že nejaký z našich obľúbených titulov uvidíme aj na veľkom plátne, alebo na domácich obrazovkách. V tomto článku zistíte viac o pripravovaných filmových počinoch podľa knižných predlôh s nezabudnuteľnými príbehmi.  

1. Ophelia

Ophelia žije pri hrade Elsinore s otcom Poloniom a bratom Laertom, aby sa stala najdôveryhodnejšou dámou kráľovnej. Upúta pozornosť podmanivého tmavovlasého princa Hamleta a čoskoro ich vzťah prekvitne v tajnú lásku. Dánsko sa zmení na miesto šialenstva a krvavých činov. Ophelia stojí pred ťažkým rozhodnutím vybrať si medzi láskou a vlastným životom. V zúfalej situácii vymyslí plán ako navždy uniknúť z hradu. Spisovateľka Lisa Klein postavila Opheliu do centra pozornosti. Využíva Shakespearove citáty z Hamleta a dej románu vysvetľuje z jej pohľadu. V tragédii sa predstaví Daisy Ridley ako Ophelia a George MacKay ako Hamlet. Okrem ústrednej dvojice sa môžeme tešiť na Toma Feltona, Clivea Owena a Naomi Watts. Dramatický príbeh o mladej zamilovanej žene, hľadaní miesta vo svete a nájdení sily na prežitie by mal mať premiéru v USA v priebehu januára (leden) 2018.

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Covert Media

2. Every Day

Čo by ste robili vy, keby ste sa zobúdzali v koži niekoho iného a prežívali deň cudzích ľudí? „A“ sa každé ráno prebúdza v inom tele, v inej rodine a prostredí. Riadi sa pravidlom nezasahovať do ich životov. Raz sa zobudí ako stredoškolák Justin a prežije pekné chvíle s jeho priateľkou Rhiannon. Nepočítal však s tým, že sa do Rhiannon zamiluje a bude chcieť urobiť všetko preto, aby k nej bol čoraz bližšie. Od tohto momentu porušuje pravidlá, pretože našiel osobu, s ktorou chce byť deň čo deň. Spisovateľ David Levithan zaujal knižný trh s nezvyčajnou romancou (v češtine hľadajte pod názvom Den co den) a rozhodne nezostal pri prvom románe. V knihe Another Day (Ještě jeden den) zistíme ako celú situáciu vnímala Rhiannon, keď zistila, že Justin si nepamätá včerajšok. V roku 2018 vyjde pokračovanie príbehu o „A“ s názvom Someday. Režisér Michael Sucsy (The Vow) stavil na menej známe mená a do postavy Rhiannon obsadil herečku Angourie Rice (The Nice Guys). Okrem Angourie sa objaví Maria Bello a Justice Smith (Paper Towns). Romantická fantasy dráma Every Day bude mať svoju premiéru 23. februára (únor) 2018 v USA.

 

3. Bel Canto

Na oslave narodenín japonského magnáta Katsumi Hosokawa sa stretnú zahraniční diplomati, vládni úradníci a podnikatelia. Počas vystúpenia slávnej sopranistky Roxanne Coss na večierok vtrhne skupina teroristov a zajme všetkých hostí. Ich skutočným cieľom mal byť prezident, ktorý sa nedostavil a zostal doma sledovať svoju obľúbenú telenovelu. Dni v zajatí sa menia na týždne až mesiace. Medzi rukojemníkmi a väzniteľmi rôznej rasy, veku a národnosti vznikajú priateľské vzťahy a láska. Nikto nevie, ako sa bude situácia ďalej vyvíjať. V roly speváčky Roxanne sa predstaví Julianne Moore, Ken Watanabe stvárni hostiteľa Hosokawa a objaví sa aj herec Christopher Lambert. Na režisérsku stoličku zasadol Paul Weitz (Little Fockers, About a Boy). Ak máte chuť si prečítať román autorky Ann Patchett, nájdete ho pod rovnakým názvom Bel Canto. Zatiaľ nie je známe, kedy uvidíme tento dramatický thriller na veľkom plátne.

Zľava: Julianne Moore, Ken Watanabe a Christopher Lambert

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Sony Pictures Classics/Warner Bros. Pictures/Star Media

4. Bell Jar

Ambiciózna študentka literatúry Esther Greenwood sa dostane na stáž do módneho newyorského časopisu. Neustály tlak a pocit zodpovednosti na ňu zle psychicky vplývajú. Po návrate domov sa dozvedá, že ju neprijali do kurzu tvorivého písania. Zrúti sa jej svet, uchýli sa k návšteve psychiatra a podstúpi liečbu elektrošokmi. Poetka a spisovateľka Sylvia Plath vydala túto knihu (v slovenčine vyšla pod názvom Sklenený zvon) pod pseudonymom Victoria Lucas. Mesiac po jej uvedení spáchala samovraždu. Mnohí z vás iste zachytili informáciu, že je to autobiografický román a predovšetkým intenzívne a emocionálne dielo o kritike americkej spoločnosti a duševne chorej žene. Réžiu a scenár si zobrala na starosti herečka Kirsten Dunst. Trápenia hlavnej hrdinky bude prežívať Dakota Fanning a k nej sa pridajú Jesse Plemons (Fargo), Bel Powley (The Diary of a Teenage Girl), Patricia Arquette (Boyhood) a Stacy Martin (Nymphomaniac: Vol. 1). Dráma The Bell Jar ešte nemá stanovený dátum premiéry.

Zľava: Bel Powley, Dakota Fanning, Stacy Martin a Jesse Plemons

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Sony Pictures Classics/Tribeca Film/StudioCanal/FX

5. Peter Rabbit

Pán Rabbit varuje svoje neposedné deti, aby nechodili vystrájať do záhrady pána McGregora. Jeden zo zajačikov menom Peter nerešpektuje otcovo upozornenie a drzo vstúpi na farmárov pozemok. Anglická spisovateľka a ilustrátorka detských príbehov, Beatrix Potter sa po viacerých odmietnutiach vydavateľstiev rozhodla publikovať svoju knihu sama. V roku 1901 vytlačila 250 kópií pre rodinu a priateľov. Rozprávka The Tale of Peter Rabbit zožala úspech nielen v okruhu jej blízkych. Oslovilo ju vydavateľstvo Frederick Warne & Co a ponúklo jej nové vydanie knižky s farebnými ilustráciami. Toto zvieracie huncútstvo privedie na plátna kín režisér Will Gluck (Easy A, Friends with Benefits). Zajačikovi Petríkovi prepožičal hlas britský herec a komik, James Corden a v role farmára sa predstaví Domhnall Gleeson. Herečka Rose Byrne stvárnila postavu menom Bea. Ďalej budete počuť hlasy Margot Robbie, Daisy Ridley a Elizabeth Debicki. Veselý príbeh o dobrodružstvách a nepleche malého zajaca a jeho kamarátov budeme môcť sledovať už od 9. februára (únor) 2018.

 

6. Galveston

Nic Pizzolatto je nielen scenárista a producent skvelého seriálu True Detective, ale aj spisovateľom. V roku 2010 mu vyšiel thriller Galveston a v nasledujúcom roku sa dočkáme jeho filmového spracovania. Kriminálnik Roy Candy je smrteľne chorý a jeho šéf, gangster Stan ho pošle na miesto, z ktorého sa nemá vrátiť živý. Napriek tomu sa Royovi podarí prežiť, na úteku so sebou vezme 18 ročné dievča Rocky a jej malú sestru Tiffany. Spoločne sa vydajú z New Orleans do Galvestonu vyhľadať bezpečie. Putujú po baroch a lacných podivných hoteloch. Cestu skomplikuje mladá a tvrdá Rocky, ktorá priťahuje problémy a skrýva tajomstvá. V temnom svete stratených existencií a nebezpečia hľadajú nádej na prežitie a bezpečie. Francúzska herečka Mélanie Laurent (Inglourious Basterds, Enemy) sa opäť posadila do režisérskeho kresla (v minulosti natočila jeden dokument a tri francúzske snímky). Herec Ben Foster (Hell or High Water, Lone Survivor) stvárni hlavného hrdinu Roya,  na ceste ho bude sprevádzať Rocky v podaní Elle Fanning (The Beguiled, Maleficent). Čakanie na film si môžete krátiť čítaním románu, pretože zatiaľ nevieme, kedy k nám Galveston zavíta.

Zľava: Ben Foster, Elle Fanning a režisérka Mélanie Laurent

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Universal Pictures/Amazon Studios/Focus Features

7. The Sisters Brothers

Mocný a záhadný muž menom Commodore si objednal vraždu Hermanna Kermita Warma u známych profesionálnych vrahov, bratov Sistersovcov. Rozprávačom príbehu je Eli, citlivejší z dvoch bratov, ktorý nezdieľa bratovu vášeň pre whisky a zabíjanie. Naopak Charlie zabije každého, kto sa mu postaví do cesty. Ich misia smeruje z Oregonu do Warmovej zlatej bane v San Franciscu. Počas púte začne Eli uvažovať o zmysle tohto povolania a premýšľať nad zmenou vo vlastnom živote. Spisovateľ Patrick DeWitt sa vracia na Divoký západ v čase Zlatej horúčky a čitateľom umožňuje nasať tú pravú westernovú atmosféru. Filmová podoba knižnej predlohy bude zaujímavá vďaka zvučným menám, ako napríklad, Jake Gyllenhaal (H.K. Warm), Joaquin Phoenix (Charlie Sisters), John C. Reilly (Eli Sisters), Riz Ahmed (Morris) a Rutger Hauer (Commodore). Doposiaľ sme sa nedozvedeli, v ktorom mesiaci sa k nám Bratia Sistersovci dostanú.

Zľava: Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal a Riz Ahmed

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Sony Pictures Classics/Fox Searchlight/HBO

8. Love, Simon

Fanúšikovia young adult žánru sa určite tešia na ďalšiu sfilmovanú knihu. Tentokrát sa zoznámime so 16 ročným Simonom Spierom a jeho kamarátmi. Simon je gay a nikto nevie o jeho tajomstve. Všetko sa zmení, keď si triedny šašo Martin prečíta jeho osobný mail s neznámym chlapcom Blueom. Začne Simona vydierať a za mlčanie chce, aby ho zoznámil s kamarátkou Abby. Teenager Simon bojuje s myšlienkou vyjsť s farbou von, pretože sa bojí reakcie okolia a nechce pokaziť dôverné priateľstvo s Blueom. Kniha (v češtine vyšla pod názvom Probuzení Simona Spiera) od spisovateľky Becky Albertalli môže pomáhať mladým ľuďom prejaviť sa a nebáť sa hovoriť o svojej sexuálnej orientácii. Nick Robinson (Jurassic World) sa položí do postavy Simona a herecké obsadenie doplnia Katherine Langford (13 Reasons Why), Jennifer Garner, Josh DuhamelLogan Miller (Before I Fall, A Dog´s Purpose). Snímka Love, Simon si odbije svoju premiéru 16. marca (březen) 2018.

9.The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Dej nás zavedie do Londýna roku 1946 k spisovateľke Juliet Ashton, ktorá hľadá nový námet na knihu. Jedného dňa jej príde list od neznámeho muža z ostrova Guernsey. Dawsey našiel v antikvariáte knihu esejí od Charlesa Lamba s menom a adresou Juliet. V liste sa zmieni o tajnom literárnom spolku, založenom počas druhej sv. vojny s názvom Guernseyská literárna a koláčová spoločnosť (rovnaký názov má aj kniha). Postupom času si Juliet dopisuje s členmi klubu a dozvedá sa viac o ich osobných skúsenostiach z tohto obdobia. Príbehy ju zaujmú natoľko, že sa rozhodne vycestovať na ostrov a zoznámiť sa s nimi osobne. Vo filmovej verzii sa predstavia napríklad, Lily James, Matthew Goode, Jessica Brown Findlay a Michiel Huisman. O réžiu sa postaral Mike Newell (Harry Potter and Goblet of Fire). Mary Ann ShafferAnnie Barrows vytvorili príjemné a miestami zábavné čítanie vo forme listov. Pozoruhodný príbeh o ostrove Guernsey a mimoriadnej literárnej spoločnosti, fungujúcej napriek nemeckej okupácie by sa mal dostaviť do našich kín 19. apríla (duben) 2018.

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: STUDIOCANAL

10. Where'd You Go, Bernadette

Architektka Bernadette Fox žije v Seatlli so svojim manželom a 15 ročnou dcérou Bee. Nevychádza z domu, nestretáva sa s ľuďmi a komunikuje len so svojou osobnou asistentkou. Bee prinesie zo školy vysvedčenie s dobrými známkami a za odmenu očakáva výlet do Antarktídy, na ktorom sa dohodla s rodičmi. Problém nastáva vtedy, keď Bernadette bez stopy zmizne. Dcéra sa pokúša vypátrať svoju matku a priviesť ju späť domov. Maria Semple napísala tento román (v slovenskom jazyku si ho môžete prečítať pod názvom Kam si zmizla Bernadette) vo forme listov, emailov, FBI dokumentácií a korešpondencie s psychiatrom. Zobrazuje vzťah matky a dcéry v absurdnom svete. Režisér Richard Linklater (Boyhood, Everybody Wants Some!) pracoval na scenári s autorkou knihy a ďalšími štyrmi členmi tímu. Do hlavnej postavy Bernadette obsadil Cate Blanchett a spolu s ňou sa stretneme s Kristen Wiig, Judy Greer, Troian Bellisario, Lawrencom FishburneomBillym Crudupom. Komediálna dráma Where'd You Go, Bernadette sa ukáže na veľkom plátne 11. mája (květen) 2018 v USA.

Zľava: Cate Blanchett, Kristen Wiig, Billy Crudup a Judy Greer

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Sony Pictures Classics/Roadside Attractions/FX Networks

11. The Meg

Jonas Taylor sa ocitol tvárou v tvár najdivokejšiemu a najväčšiemu predátorovi a ako jediný prežil misiu. Neustále ho prenasleduje myšlienka na obrovskú 20 tonovú matku bieleho žraloka (Carcharodon Megalodon). „Meg“ môže stále existovať v hlbinách mora, a tak sa Jonas vydáva na pátranie so starým kamarátom a pilotkou ponorky. Z vedeckého hľadania sa stáva zúfalý boj o prežitie, keď sa najobávanejší tvor opäť vydáva loviť na hladinu. Steve Alten sa niekoľko rokov pohrával s myšlienkou, že napíše román. Pracoval do neskorých nočných hodín a cez víkendy, až napokon dokončil prvú časť zo série o gigantickom bielom žralokovi. Kniha sa stala bestsellerom a oslovila aj mnoho teenagerov, ktorí ho zaplavovali e-mailami. Steve sa rozhodol spustiť celoštátny neziskový program Adopt-An-Author, určený na podporu čítania študentov. Viac informácií o programe sa dozviete tu. V akčnom a napínavom filme si zahrajú napríklad Jason Statham, Ruby Rose, Robert Taylor a Rainn Wilson. The Meg môžeme očakávať v našich kinách v priebehu augusta (srpen) 2018.

Zľava: Jason Statham, Ruby Rose, Robert Taylor a Rainn Wilson

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Universal Pictures/Warner Bros.Television/20th Century Fox

12. Crazy Rich Asians

Nick Young si na svadbu najlepšieho kamaráta privedie svoju priateľku Rachel Chu. Spoločne prichádzajú k nemu domov do Singapuru, aby sa zoznámili s jeho rodinou. To ešte netušila, že Nick pochádza z veľmi bohatého rodu, že v skutočnosti býva v dome pripomínajúci palác, cestuje viacerými súkromnými lietadlami a patrí medzi najžiadanejších slobodných boháčov. Dovolenka a príjemné chvíle vo dvojici sa zmenia v okamihu, keď vystúpia z lietadla, pretože Nick je verejne známa osoba. Rachel sa tak stane terčom klebiet, intríg a závisti. Spisovateľ Kevin Kwan zobrazuje vybranú ázijskú spoločnosť a mimoriadne bohatých ľudí, o ktorých sa zaujíma verejnosť. Román Šíleně bohatí Asiati je prvou časťou z trilógie a jeho pokračovanie si môžete prečítať pod názvom Bohatá čínská přítelkyně. Na preklad záverečného dielu si budeme musieť ešte počkať, môžete si ho zatiaľ prečítať v originálnom vydaní Rich People Problems. Pod režisérskym velením Jona M. Chu sa v komédii predstavia herci ázijského pôvodu, ako Michelle Yeoh (Memoirs of Geisha), Ken Teong (The Hangover), Gemma Chan (Transformers: The Last Knight) a Sonoya Mizuno (Ex Machina). Premiéra v USA je naplánovaná na 17. augusta (srpen) 2018.

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Entertainment Weekly

13. Boy Erased

Jared je syn baptistického pastora a vysokoškolský študent, vystrašený a zmätený z vlastnej sexuality. Je nútený spraviť životné rozhodnutie: buď sa rozhodne súhlasiť s účasťou na cirkevnom programe, zameranom na konverznú terapiu alebo bude riskovať stratu rodiny a Boha. Program zahŕňa náročné štúdium Biblie, aby ho terapia očistila od hriechov a vyliečila z homosexuality. Cieľom stretnutí je taktiež vzbudiť v ňom silnejšiu vieru v Boha. Čitateľ sleduje komplexné vzťahy medzi rodinou, vierou a komunitou. Jared spochybňuje svoju identitu, no jeho rodičia veria, že program je najlepším riešením pre ich syna. Spisovateľ Garrard Conley spísal vlastné memoáre a poukázal na metódy náboženskej skupiny. Keď mal 19 rokov, vstúpil do konzervatívnej kresťanskej ortodoxnej komunity LIA, aby sa očistil z homosexuality. Spolupracoval na scenári s hercom Joelom Edgertonom, ktorý sa chopil réžie a vo filme si zahrá postavu menom Victor Sykes. Jareda stvárnil talentovaný Lucas Hedges (Manchester by the Sea), v rolách rodičov sa predstavia Nicole KidmanRussell Crowe. Svoje miesto v biografickej dráme si našli aj herec a režisér Xavier Dolan, spevák Troye SivanJoe Alwyn (The Sense of an Ending). Boy Erased si odkrúti svoju premiéru až 28. septembra (září) 2018 v USA.

Zľava hore: Russell Crowe, Nicole Kidman a Joel Edgerton
Zľava dole: Lucas Hedges, Xavier Dolan a Joe Alwyn

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Warner Bros. Pictures/HBO/STX Entertainment/Roadside Attractions/Remstar Distribution/TriStar Pictures

14. Dumplin'

Willowdean Dickinson je dospievajúce dievča s nadváhou a najlepšie sa cíti v pohodlí domova. Matka, bývalá kráľovná krásy ju prezýva „Dumplin“ (knedľa) a nevie sa zmieriť s tým, že z nej nebude modelka. Voľný čas trávi so svojou najlepšou kamarátkou, krásnou Ellen, s ktorou ju spája láska k pesničkám Dolly Parton. Willow je so sebou spokojná až do chvíle, kým nezačne pracovať v miestnom fastfoode, kde ju zaujme príťažlivý študent Bo. Na jej prekvapenie, Bo prejaví sympatie, avšak vo vzťahu s ním začne o sebe pochybovať. Rozhodne sa prihlásiť do súťaže krásy Miss Teen Blue Bonnet, aby dokázala, že aj dievčatá s nadváhou si zaslúžia byť súčasťou takejto súťaže. Šokuje tým nielen celé mesto, ale aj seba. Spisovateľke Julie Murphy vyšiel tento young adult román aj u nás v českom jazyku a nájdete ho pod názvom Knedlíček. Herečka Jennifer Aniston bude snímku produkovať a stvárni postavu matky. Oslovila Dolly Parton, aby naspievala hlavnú pieseň. Austrálčanka Danielle Macdonald sa ukáže v roly WillowdeanOdeya Rush si zahrá kamarátku Ellen. O dátume premiéry vás budeme informovať.

Zľava: Jennifer Aniston, Danielle Macdonald a Odeya Rush

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: Open Road Films/Fox Searchlight Pictures/The Weinstein Company

15. The Irishman

Frank „The Irishman“ Sheeran  sa naučil zabíjať v americkej armáde počas druhej svetovej vojny v Taliansku. Po návrate domov sa z neho stal nájomný vrah, pracujúci pre mafiánskeho bossa Russella Bufalina. Šéf mu nariadil, aby zabil vodcu odborov Jamesa Riddle Hoffu. Jedného dňa Jimmy Hoffa zmizol a jeho telo sa nikdy nenašlo. Prípad vyšetrovala FBI a za mŕtveho ho vyhlásili 7 rokov od zmiznutia, konkrétne v roku 1982. Spisovateľ Charles Brandt pracoval ako vyšetrovateľ vrážd a prokurátor. Kniha pozostáva z takmer piatich rokov zbierania rozhovorov, zaznamenaných na páskach. Dôkazy v knihe potvrdzujú Sheeranovo priznanie k Hoffovej vražde, ktoré poskytol spolupracovník a svedok FBI. Autor vydal román („I Heard You Paint Houses“: Frank „The Irishman“ Sheeran & Closing the Case on Jimmy Hoffa) prvýkrát v roku 2004, avšak vynechal dôležité strany, kvôli bezpečnosti seba a svojej rodiny. Nové vydanie z roku 2016 obsahuje doteraz nezverejnených 57 strán dôkazov a rozhovorov. Tieto informácie uverejnil na základe smrti alebo uväznenia niektorých kľúčových mafiánov. Prípad zaujal režiséra Martina Scorseseho natoľko, že sa ho rozhodol sfilmovať a rovno s hviezdnymi menami, ako Robert De Niro, Joe Pesci, Al PacinoHarvey Keitel. Herecké obsadenie pokračuje Jessem Plemonsom, Annou Paquin, Jackom HustonomBobbym Cannavaleom. Ak sa chcete dozvedieť viac informácií o tejto gangsterke, tak kliknite sem. Na presný dátum premiéry si budeme musieť počkať.

Zľava: Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel a Joe Pesci

Nájomný vrah z gansterky Irishman, sexy špiónka či shakespeareovská Ofélia. Na aké očakávané knižné adaptácie sa môžeme tešiť v roku 2018?
Zdroj: HBO/Roadside Attractions/Fox Searchlight Pictures/Capitol Films

Bonus: Red Sparrow

Ak ste čítali minuloročný článok, tak vám bude snímka Red Sparrow určite povedomá. Jej nakrúcanie a premiéra sa posunuli, a preto vám ju opäť pripomíname ako bonus. Mladá špionážna pracovníčka Dominika Egorova podstúpila výcvik zvodkýň. Jej strýko Vanya Egorov jej dal úlohu nájsť zradcu Natea Nasha v Rusku, ktoré je pod nadvládou Putina. Nate je pracovník CIA, kontrolný úradník v Putinovej správe a taktiež vyškolený špeciálnym výcvikom. Ich cesty sa spoja v špionážnej nebezpečnej hre a vznikne medzi nimi zakázaná romanca. Hlavné postavy sa budú presúvať z Moskvy do Helsínk, Ríma a Atén. Natáčanie prebiehalo v Budapešti, vo Viedni a v Bratislave. Predstaviteľka Dominiky, Jennifer Lawrence sa ukázala v Petržalke, v budove Slovenského rozhlasu a v Istropolise. K Jennifer sa pripojí Joel Edgerton, Jeremy Irons, Charlotte Rampling, Matthias SchoenaertsMary Louise-Parker. Možno vás bude zaujímať, že Red Sparrow (Rudá volavka) je prvá časť z trilógie a vy si môžete prečítať v českom jazyku aj pokračovanie s názvom Palác zrady. Záverečný diel The Kremlin's Candidate sa spisovateľ Jason Matthews chystá vydať vo februári 2018. Premiéra špionážneho thrilleru je naplánovaná na 1. marca (březen) 2018.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia