Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2017, 21:44
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Slovenská kráska, ktorá pózovala nahá aj v talianskom vydaní GQ, nám porozprávala viac o živote modelky (Rozhovor)

MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Porozprávali sme sa len s dvadsaťročnou Natáliou pochádzajúcou spod hradu Matúša Čáka, ktorá vás očarí nielen krásou, ale taktiež inteligenciou a šarmom.

Modeling nie je len prechádzanie sa po mólach v Londýne, Miláne, New Yorku či Paríži, ale taktiež o tisíckach nalietaných kilometroch ročne a tvrdej konkurencii, v ktorej nie je jednoduché uspieť. Svoje o tom vie aj mladá Slovenka menom Natália Muchová. Stále len dvadsaťročná plavovláska vďaka svojej, ako sama hovorí, detskej tváričke zatiaľ prerazila hlavne na ázijskom trhu, avšak postupne si získava aj priazeň európskych médií. Viac vám už avšak napovie nasledujúca séria otázok a odpovedí.

Ahoj Natália, ako to už býva na úvod zvykom, môžeš sa nám prosím ťa predstaviť trochu bližšie a taktiež nám prezradiť, ako budú vyzerať tvoje posledné dni v roku 2017?

Ahojte, volám sa Natália Muchová a narodila som sa v Trenčíne, avšak takmer polovicu svojho života som strávila v Hannoveri. Aktuálne ale opäť bývam doma na Slovensku, v okolí rodného mesta a venujem sa modelingu. Popritom ešte externe študujem Kultúrne vedy na univerzite v Hagene.

Odporúčané
Outfit check z prvého radu na Pasienkoch: Luca Brassi10x so zlatými zubami či Ivana Tattoo Art v súprave Gucci za tisíce eur Outfit check z prvého radu na Pasienkoch: Luca Brassi10x so zlatými zubami či Ivana Tattoo Art v súprave Gucci za tisíce eur 18. apríla 2024, 11:00

Posledné mesiace som vo veľkom trávila cestovaním, a preto budem rada, keď posledné dni tohto roku budem môcť byť v blízkosti rodiny či priateľov a užívať si príjemnú vianočnú atmosféru.

 

Práve vďaka modelingu si si získala aj našu pozornosť, a tak by nás zaujímalo, či ide o prácu, o ktorej si snívala už od detských čias?

Nie tak úplne... ako dieťa som mala veľmi špecifické predstavy o svojej budúcnosti. Mojím snom bolo byť buď speváčkou, herečkou alebo čarodejnicou, bohužiaľ, nemám hlas ako Beyoncé a taktiež nežijeme vo svete Kúzelníkov z Waverly. Ostalo už len herectvo a myslím, že tým modelingom som netrafila príliš vedľa. 

Túžba stať sa modelkou prišla až neskôr, a to najmä v momente, kedy som začala sledovať reláciu Germany´s Next Topmodel s Heidi Klum. Po absolvovaní strednej školy som sa rozhodla skúsiť to na vlastnú päsť a v podstate som ako freelancer fungovala aj celý prvý rok. Teraz ma už ale zastupuje agentúra M-management.

Ešte pred začiatkom rozhovoru si nám prezradila, že sa aktuálne nachádzaš v Južnej Kórei. Ide o pracovné záležitosti alebo len spoznávaš krásy Ázie?

V podstate ide o taký "short stay" (oficiálny názov 2-3 mesačného modelingového pobytu, kedy pracuješ priamo pod zahraničnou agentúrou - poznámka redakcie), čiže áno, som tu pracovne. Takmer každú voľnú chvíľku sa ale snažím využiť na malé výlety a spoznávanie tunajšej kultúry.

 

 

A post shared by NATÁLIA MUCHOVÁ (@nataliamuchova) on

Keďže už sme mierne načrtli tému cestovania, tak aké mestá či krajiny sa ti vďaka modelingu podarilo navštíviť a kde by si si dokázala predstaviť žiť aj dlhšie časové obdobie?

Tým, že som relatívne nízka a mám detskú tvár, ktorá je veľmi populárna najmä vo východnej Ázii, tak najviac času som strávila práve tam. Najčastejšie sa cestuje do metropol jednotlivých krajín, napríklad v Japonsku to bolo Tokio a teraz v Južnej Kórei žijem v Soule. Dlhší čas som bola taktiež v Istanbule alebo Sofii a čo sa týka jednorázových vycestovaní kvôli určitému foteniu, tak tento rok sme štyri celé dni blúdili Toskánskom.

Odporúčané
Móda REFRESHER: Sleduj, čo nosia počas prvých jarných dní Slovenky a Češky. Hitom sú široké džínsy, boxy mikiny aj vzorované saká Móda REFRESHER: Sleduj, čo nosia počas prvých jarných dní Slovenky a Češky. Hitom sú široké džínsy, boxy mikiny aj vzorované saká 8. apríla 2024, 16:30

Neviem zatiaľ povedať, kde by som si dokázala predstaviť život, asi by sa moje bydlisko pravidelne menilo v rôznych časových intervaloch. Najradšej by som avšak žila niekde v teplom prostredí poblíž mora, pretože nemám príliš v láske zimu :).  

Vo svete modelingu sa síce pohybuješ už dlhšie časové obdobie, ale nám sa ťa podarilo objaviť až vďaka foteniu pre talianske vydanie magazínu GQ (Ospravedlňujeme sa :)), pričom na daných záberoch si úplne nahá. Išlo o tvoje prvé fotenie obdobného typu? 

Práveže to nie je ani tak dávno, odkedy som začala s modelingom. Bude to ešte len dva a pol roka, čiže sa nie je začo ospravedlňovať :). Aby som sa ale vrátila k pôvodnej otázke, tak nie, nebolo to moje prvé fotenie podobného typu. Mám už viacero skúseností so spodnou bielizňou a úplne nahá som pred objektívom pózovala už po tretíkrát.

 

Predpokladáme, že nahotu v spojení s módu vnímaš pozitívne. Ešte stále podľa teba práve sex predáva najlepšie?

Nahota je podľa mňa pevnou súčasťou módy. Podľa toho, ako je odprezentovaná môže podčiarknuť extravaganciu, ale naopak aj nežnosť daného diela. Je to téma, ktorá by si žiadala možno aj samostatný rozhovor. 

Koncept "Sex predáva" sa začal používať v reklamách už začiatkom dvadsiateho storočia, a keďže sme si naň povedzme zvykli, tak v súčasnosti už potrebuje byť sprevádzaný  aj hlbšou myšlienkou alebo dvojitým významom. Najlepšie predáva to, čo v nás dokáže zanechať trvalý dojem a nezáleží na tom, či to má nádych sexu.

P.S. - Všetky zábery z fotenia pre GQ Italia si môžete pozrieť skrz daný link.

 

A post shared by NATÁLIA MUCHOVÁ (@nataliamuchova) on

Móda aktuálne zažíva enormný rozmach, pričom výnimkou nie je ani Slovensko a veľa mladých ľudí ma za primárny cieľ vyzerať dobre. Nehovoriac o tom, že veľkú úlohu pri tom zohrávajú značky, respektíve ich cveng pri vyslovovaní. Aký je tvoj názor na danú záležitosť? Začína to už zachádzať zbytočne priďaleko alebo je to stále v norme?

Situácia u nás doma na Slovensku sa ešte nedá porovnávať napríklad so Spojenými štátmi, takže podľa mňa je to stále v spomínanej únosnej miere. Na tieto veci avšak nie som odborník :). Ja sa neobliekam podľa značiek, nosím jednoducho to, čo sa mi páči a hlavne rada kombinujem nové so starým.

Pokúsime sa nadviazať otázkou týkajúcej sa tvojho šatníka, a to konkrétne, aké kúsky v ňom dominujú a na čom si v rámci obliekania potrpíš najviac?

Mám pomerne veľkú zbierku šiat, ktoré si vždy rada oblečiem počas horúcich letných dní. Teraz v zime nosievam prevažne nadrozmerné tričká a svetre, do ktorých sa dá zababušiť :). Potrpím si akurát na vreckách na nohaviciach.

Ako tým pádom vnímaš značky typu Vetements, Gucci, Balenciaga, Saint Laurent, OFF-WHITE či Supreme, ktoré sú v súčasnosti na trhu dominantné?

Ako som už spomínala, tak značky ako také nehrajú v mojom prípade dôležitú úlohu. Nikdy by som si nekúpila niečo len preto, lebo je to práve najväčším trendom. Páčia sa mi kúsky mnohých veľkých značiek (posledná kolekcia od Gucci ma napríklad veľmi oslovila), ale obľubujem aj modely našich lokálnych a menej známych návrhárov.

Odporúčané
Outfit check na Pasienkoch: Prvý rad na basketbale pripomínal módnu šou, ovládol ho Yaksha aj Radko z Ruže pre nevestu Outfit check na Pasienkoch: Prvý rad na basketbale pripomínal módnu šou, ovládol ho Yaksha aj Radko z Ruže pre nevestu 1. apríla 2024, 12:00

Okrem módy, respektíve modelingu si sa v poslednom období začala venovať taktiež natáčaniu videí na Youtube. S akým plánom si sa do toho pustila a čo môžu ľudia očakávať/vidieť?

Rada sa púšťam do nových vecí a Youtube bol jedným z bodov na mojom zozname, ktorý som už dlhšie chcela vyskúšať. Vždy sa mi ľahšie vyjadrovalo písomne a túžila som to zmeniť. Na otázku prečo práve formou videí, ešte stále hľadám správnu odpoveď... Mala som doma kvalitnú kameru, s ktorou som pred pár rokmi natáčala krátke filmy na prihlášky pre vysokú školu, a ktorá dlho len nečinne ležala v skrini. Možno mi jej bolo ľúto :).

Každopádne, ľudia budú môcť vidieť rôzne cestovateľské vlogy, príbehy, výzvy, ale taktiež videá na vážnejšie témy. Chcela by som vytvoriť vyváženú kombináciu zábavy a informatívnosti. 

 

A post shared by NATÁLIA MUCHOVÁ (@nataliamuchova) on

 

A post shared by NATÁLIA MUCHOVÁ (@nataliamuchova) on

Pomaly sa blížime ku koncu nášho rozhovoru a tak ani teba neminie naša klasická otázka, a to: Aký film, seriál, hudobný album či technickú vychytávku máš v obľube a vrelo by si ich odporúčila našim čitateľom?

Milujem filmovú tvorbu - a to najmä takú, ktorá vás prinúti premýšľať. Pred vchodom do môjho obľúbeného kina v Soule visí citát od Asghara Farhadiho a ten dokonale vystihuje môj pohľad na filmy a seriály: "Ak poskytnete divákovi odpoveď, tak pre neho film jednoducho skončí v kinosále. Ak, ale budete klásť otázky, tak pravý film začne až po tom, čo si ho ľudia pozrú."

Ako príklad môžem uviesť úžasný miniseriál s názvom Alias Grace, ktorý sa uberá presne týmto smerom a určite ho vrelo odporúčam :).

Čo tvoje plány na rok 2018 a kde vidíš samu seba o povedzme takých päť až desať rokov? 

Okrem už vyššie spomínanej tvorby videí na Youtube, v ktorej sa chcem v rámci budúceho roku posunúť ďalej a taktiež popri modelingu, plánujem pokračovať v písaní svojho blogu High Heels To Go. Túžim po opätovnom návrate k herectvu, na ktoré som od ukončenia umeleckej školy nemala dostatok času...

Odporúčané
TOP 10 mikín (nielen) na tohtoročnú jar. Poradíme ti, kde kúpiš klenoty od značiek Nike, A Bathing Ape aj Off-White TOP 10 mikín (nielen) na tohtoročnú jar. Poradíme ti, kde kúpiš klenoty od značiek Nike, A Bathing Ape aj Off-White 16. marca 2024, 13:30

Mám veľa plánov, tak verím, že sa mi podarí aspoň väčšinu z nich preniesť aj do reálnej podoby a čo sa týka časového horizontu päť až desať rokov? Hádam už budem mať konečne ukončenú vysokú školu a vodičský preukaz :).

Natália, na záver by sme sa ti chceli veľmi pekne poďakovať za tvoj čas, popriať ti veľa úspechov a teraz už prenechávame priestor tebe, aby si mohla zanechať aspoň stručný odkaz našim čitateľom.

Milí čitatelia, chcela by som vám odkázať vlastne len jednu vec, a to: Nikdy neprestávajte snívať. Znie to možno ako klišé, ale každý z nás má určitý nesplenený sen, ktorý čaká len na to, aby sa stal skutočnosťou. Krásne sviatky plné lásky, relaxu a pohody. Ďakujem vám.

 

A post shared by NATÁLIA MUCHOVÁ (@nataliamuchova) on

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, tak určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia