Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2017, 16:16
Čas čítania 0:00
Richard Končol

The Chemical Brothers sú prvým veľkým menom na Pohode 2018!

HUDBA
Uložiť Uložené

Legendy tanečnej hudby prídu na trenčianske letisko vôbec po prvýkrát. Inak pekný vianočný darček, že?

Pohoda začala niekoľko týždňov dozadu so zverejňovaním prvých mien na rok 2018 a tak by nebolo zlé, keby si zopakujeme, čo všetko nás zatiaľ čaká. Vianoce sú tu a dnes pribudlo do repertoáru ešte jedno meno. Skvelé meno.

Poďme ale postupne. Vôbec prvým menom na budúcoročnom festivale je St. Vincent. Za svoj eponymný album získala napríklad cenu Grammy, no v októbri tohto roku vydala piaty nosič Masseduction. Tracky z neho bude hrať počas budúcoročného letného turné, v rámci ktorého sa zastaví aj v Trenčíne a tak predvedie aj svoju impozantnú dávku talentu či excentrické gitarové sóla.

Ďalšími väčšími menami sú napríklad Aurora, bohyňa z Nórska s doslova pátosovým hlasom; Ziggy Marley, syn legendárneho Boba Marleyho čoby najvýraznejší predstaviteľ reggae muziky či švédska kapela Little Dragon, ktorých tretí album Ritual Union zaradili do svojho koncoročného výberu najlepších nahrávok roka magazíny Rolling Stone i Clash. 

Dnes však celý line-up posilnili The Chemical Brothers. Ich definícia? Life is Sweet, Galvanize či Out of Control - a to sú len tri z ich známych hitov. Na konte majú aj ocenenia Grammy aj Brit Awards, ale čo sa týka svojho fachu, radia sa medzi to najlepšie v elektronickej tanečnej hudbe. Aj napriek tomu, že sa pôvodne na hudbu pred pár rokmi chceli vykašľať, vydali ešte jeden album, ktorý ohúril rovnako, ako všetky predošlé nahrávky. A tak sa na nich môžeme tešiť aj na Pohode už budúci rok.

Na Pohode 2018 vystúpia okrem iného aj La Femme, Fink, Reykjavíkurdætur a ďalší. Pre ďalšie informácie sleduj Pohoda Festival na Facebooku alebo web www.pohodafestival.sk!

Domov
Zdieľať
Diskusia