Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2017, 11:56
Čas čítania 0:00
Radka T.

Michael Kors je ďalšou značkou, ktorá sa vzdáva používania pravej kožušiny. Luxus sa dá vyrábať aj bez krutosti

MÓDA
Uložiť Uložené

Používanie pravých kožušín je podľa ochrancov zvierat kruté a zastarané, konečne si to uvedomila aj ďalšia značka.

Veľké víťazstvo pre odporcov pravých kožušín. Značka Michael Kors už viac nebude používať vo svojich produktoch kožušinu zo zvierat. Aktuálne rozhodnutie sa vzťahuje aj na Jimmy Choo, keďže spoločnosť Michael Kors Holding v júli túto značku získala.

S využívaním kožušiny zo zvierat ako napríklad králiky či kojoty chce značka skoncovať do konca roku 2018. „Vďaka technologickému pokroku vo výrobe sme schopní vytvoriť luxus pomocou kožušiny, ktorá nie je zo zvierat,“ tvrdí dizajnér s tým, že s novými technikami sa ľudia oboznámia na februárovej šou. Alternatívou sú totiž materiály, ktoré vyzerajú a vytvárajú pocit, ako keby išlo o kožu a kožušinu, no v skutočnosti sú to syntetické materiály.

Prezidentka organizácie Humane Society International Kitty Bloc vyhlásila, že zabíjanie zvierat kvôli kožušine je „kruté a zastarané“. Toto rozhodnutie zo strany Michael Kors prišlo len krátko po tom, čo sa pre podobný krok rozhodla značka Gucci. Tá chce tiež prestať používať kožušiny od roku 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia