Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2017, 15:33
Čas čítania 0:00
Radka T.

Žena má vo svojich 26 rokoch 9 zamestnaní. Aj keď kvôli nim nezbohatne, takýto život by za nič nevymenila

PRÁCA
Uložiť Uložené

Na ostrove je najmladšou aj najakčnejšou obyvateľkou.

Sarah Mooreovú považujú za superženu. Vo svojom veku 26 rokov má totiž až deväť zamestnaní. Všetko to však zvláda s prehľadom a úsmevom na tvári. Mladú ženu už viac nebavil jej predchádzajúci život v meste Edinburgh. Bývalá obchodná asistentka sa preto rozhodla presťahovať na malý škótsky ostrov. A hoci by sa mohlo zdať, že tam život plynie o čosi pomalšie a pokojnejšie, pre Sarah to neplatí. Venuje sa tam až deviatim prácam. Hlavným dôvodom, prečo to Sarah robí, nie sú peniaze. Skôr ide o to, že všetky tie veci jednoducho nemá kto robiť. Na ostrove totiž žije len 45 ľudí, pričom ich priemerný vek je 65 rokov. Sarah je tam vo svojom veku 26 rokov suverénne najmladšou obyvateľkou. A zároveň najakčnejšou.

Sarah pomáha pri mnohých činnostiach, pracuje ako hasička, pastierka, opatrovateľka, poštárka, riadi letovú prevádzku i manipuluje s batožinou, ale vie aj ovládať bager. Okrem toho občas úraduje v rámci ostrovnej rady či sprevádza turistov, ak si chcú obzrieť jediný maják na ostrove. 

Odporúčané
„Rómovia nechcú pracovať, stačia im dávky.” Kvôli stereotypným nálepkám si až 70 % Rómov na Slovensku nevie nájsť prácu „Rómovia nechcú pracovať, stačia im dávky.” Kvôli stereotypným nálepkám si až 70 % Rómov na Slovensku nevie nájsť prácu 18. apríla 2024, 10:30

Aj napriek pracovnej vyťaženosti sa takéhoto života nemieni vzdať. „Nie je tu jednoduchý život a ani to nie je miesto, kde by som mohla zbohatnúť, ale milujem to,“ cituje ju Daily Mail. V Edinburghu sa podľa vlastných slov cítila príliš osamelo, aj napriek tomu, že tam žilo množstvo ľudí. Naopak, u ostrovanov má podporu, dúfajú, že sa tam usadí natrvalo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia