Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2017, 8:09
Čas čítania 0:00
redakcia

Miluješ filmy i seriály, písanie o nich a hľadáš job? Si na správnom mieste

REFRESHER PRÁCA
Uložiť Uložené

Ak tvorí kinematografia značnú časť tvojho života, čo tak dostať za písanie o nej ešte aj zaplatené?

Miluješ filmy i seriály, písanie o nich a hľadáš job? Si na správnom mieste

Nevydržíš ani deň bez dobrého filmu či seriálu? Máš predplatený Netflix, HBO GO alebo aj ďalšie služby, kinosála je tvojím druhým domovom, máš potrebu vidieť kinohity ešte v predpremiére, nemáš nič proti komerčným marvelovkám ani európskym či dokonca slovenským filmom? Prekusol by si v kine Cuky a Luky alebo Päťdesiat odtieňov, aby si priniesol recenziu tisícom čitateľom?

Ak miluješ filmy, Filmkult.sk ti určite niečo hovorí. A teraz máš možnosť priložiť ruku k dielu obrovským spôsobom. Hľadáme totiž cieľavedomú a zodpovednú osobu, ktorá bude zastávať pozíciu šéfredaktora nášho filmového portálu. Dobre čítaš. Potrebujeme človeka, ktorý sa bude FILMKULTU venovať fulltime. Aby sme boli konkrétnejší, chceme ťa medzi nami v bratislavskom office aspoň 4-krát týždenne. Nebudeme ťa nahánať dochádzkou na určitý čas, to už je na tebe, samozrejme, bolo by najlepšie, ak si tu, keď aj zvyšok tímu.

Chceme, aby si bol cieľavedomý, vytrvalý a orientovaný na výsledky. Takmer 100-percentná gramatika musí byť samozrejmosťou.

Ďalej angličtina. Jasné, nemusíš zvládať zložité prezentácie v cudzom jazyku, no interpretovať anglický text či audio je naozaj potrebné. Ak opis vyjadrený v posledných riadkoch spĺňaš, ani sekundu neváhaj a čítaj ďalej.

Odporúčané
Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru 27. marca 2024, 13:00

Komunikatívnosť, schopnosť argumentovať. Budeš v kontakte s distribútormi filmových titulov na Slovensku, s reklamnými agentúrami, hercami, filmovými štúdiami zo Slovenska, Česka, ale aj ďalej zo zahraničia. 

Ideálne, ak máš základné marketingové znalosti, vieš, čo je to značka a jej positioning, lebo jednu sa budeš snažiť budovať.

Pri výberovom procese môže zavážiť:

- predchádzajúce skúsenosti s blogovaním alebo žurnalistikou

- schopnosť spracovať text a dáta, word + excel (nie, že ich poznáš, ale reálne ich dokážeš využiť a vyťažiť z nich nejakú pridanú hodnotu)

- schopnosť spracovať video (stačí na úrovni, že ho dokážeš napríklad zostrihať)


Miluješ filmy i seriály, písanie o nich a hľadáš job? Si na správnom mieste

- mal by si na starosti písanie článkov – najdôležitejšie novinky, recenzie, rebríčky, rôzne autorské články.

- riadenie redakcie Filmkult.sk – vymýšľanie tém pre redaktorov, riadenie autorov, kontrola článkov, dávanie článkov online

- navrhovanie video obsahu a všelijakých interaktívnych záležitostí, aby to celé nebolo len o tom, aký film vyšiel a aký ešte len vyjde. Ak sa nebojíš podobnej práce, nerobí ti problém vyjsť do bratislavských ulíc a vymyslieť niečo s naším videotímom, bonus pre teba. Samozrejme, nemusíš stáť rovno pred kamerou, ak nechceš.

- komunikácia s distribučnými spoločnosťami ohľadom lístkov/spoluprác

- písanie PR správ, či už podľa zadania alebo bez

- publikovanie článkov na Faceboooku

- pridávanie príspevkov na Instagram Filmkultu

Miluješ filmy i seriály, písanie o nich a hľadáš job? Si na správnom mieste

V pohode ľudí a uvoľnenú atmosféru. Sme kolektív mladých osôb využívajúci inovatívne a moderné nástroje. Väčšina komunikácie v tíme prebieha online. Budeme radi, ak sa zabývaš v našich kanceláriách v hlavnom meste, bude ti tu naozaj dobre. Okrem lákavej mzdy si môžeš raz za čas vybrať sneakers z Footshopu. Nárok na lístky na filmové predpremiéry či všetky možné akcie po celom Slovensku, Česku i Európe, sú samozrejmosťou.

Odporúčané
Ako zvládnuť prácu z domova a nezblázniť sa z nej Ako zvládnuť prácu z domova a nezblázniť sa z nej 21. marca 2024, 12:00

Nebude však chýbať ani priestor na osobný rast a rozvoj. Tvojimi vyjadreniami budeš ovplyvňovať dennodenný chod firmy a jej celkové smerovanie. Tvoj názor budeme brať vážne. Zoznámiš sa s mimoriadne zaujímavými ľuďmi, jednoducho práca, kde je každý deň odlišný.

Určite však máš tony vlastných nápadov, inak by si sa sem vôbec neprepracoval. Zaujímajú nás všetky námety, ktoré ti víria v mozgu a budeme radi, keď nám ich napíšeš. Hľadáme ľudí s dobrými nápadmi.

Miluješ filmy i seriály, písanie o nich a hľadáš job? Si na správnom mieste

Závisieť bude od vyprodukovaného obsahu, plus bonus za riadenie Filmkultu a všetkého okolo. Radi by sme napísali presnú sumu, no tá je pomerne ťažko definovateľná, preto bude záležať od toho, čo dokážeš priniesť do firmy. Sťažovať by si sa však rozhodne nemal.

Miluješ filmy i seriály, písanie o nich a hľadáš job? Si na správnom mieste

Ak to stíhaš, tak ešte dnes. Každý deň je premárnený a my ťa potrebujeme už dávno. Ak však niekde pracuješ, no rád by si zmenil pôsobenie, neboj sa. Počkáme na teba. Všetko nám napíš do mailu a spoločne niečo vymyslíme.

Miluješ filmy i seriály, písanie o nich a hľadáš job? Si na správnom mieste

Dočítal si to až sem! Už to je známka toho, že si otvorený novým možnostiam a my presne takých ľudí potrebujeme. Čo však spraviť, aby si získal job, ktorý ti ponúkame?

Pošli nám BIO. Daj nám o sebe krátke info. Opíš sa ako osobu, porozprávaj nám o tvojej povahe, cieľoch a záujmoch.

Pracovné skúsenosti. Ale len tie relevantné. Čo si sa pri nich naučil? Pridaj aj info o tvojom vzdelaní, a to všetko v štruktúrovanej podobe.

Záľuby. Povedz nám, čo ťa baví. Kľudne sa rozpíš alebo len uveď kľúčové slová. Čo robíš, keď nepracuješ.
Prečo ty a prečo u nás. Prečo chceš práve ty zakotviť v našej redakcii? Aké sú tvoje silné stránky a čo vieš ponúknuť?
Kedy by si vedel nastúpiť. Čím skôr, tým lepšie.
Pošli ukážky. Prosíme ťa o dva ukážkové články, aby sme si osvojili tvoj štýl. Stačí niečo krátke. Ďalej prilož aspoň 5 nápadov na články. Stačia nadpisy, no kľudne sa rozpíš.

Ak máš nápady, ktoré by mohli obsah na Filmkulte zlepšiť, sem s nimi!

Ak máš nejaké otázky, radi ti ich zodpovieme na našom e-maile, kam ich vlož spolu so všetkým. Ten pošli na [email protected] s predmetom #FILMKULT. Kľudne tykaj, píš úprimne a otvorene, chill. Odpovieme však, len ak spĺňaš spomenuté požiadavky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia