Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2017, 14:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bývalí agenti CIA hľadajú stratené milióny Pabla Escobara. Drogový barón zabil aj mužov, ktorí ich zakopávali, aby o miestach nikto nevedel

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Kolumbijský narkobarón nechal milióny zmiznúť v zemi.

Pred viac ako tromi dekádami bol jedným z najbohatších mužov na celej planéte, ale nakoniec skončil zastrelený na úteku pred políciou. Drogový barón Pablo Escobar zarábal v časoch najväčšej slávy toľko peňazí, že ich nielenže ani nestíhal míňať, ale ani ich efektívne ukrývať. Časť z nich skončila na zahraničných účtoch, avšak veľké množstvo z Pablovho miliardového bohatstva hnije doteraz niekde v kolumbijskej zemi, pretože kartel nechával množstvo bankoviek zakopávať hlboko pod zemský povrch.

Traduje sa, že Pablo sa potom s mužmi, ktorých posielal peniaze zakopávať na tajné miesta, po návrate porátal a jednoducho ich zabil, aby jeho tajomstvá zostali navždy tajomstvami, lenže množstvo z nich odišlo s ním na druhý svet, a tak peniaze nemal kto nájsť. Nejde pritom o žiadne drobné, pretože keby v zemi dodnes oddychovala čo i len maličká časť z majetku vo výške viac ako 30 až 50 miliárd dolárov, nálezcovia by sa určite nehnevali.

Bývalí agenti CIA hľadajú stratené milióny Pabla Escobara. Drogový barón zabil aj mužov, ktorí ich zakopávali, aby o miestach nikto nevedel
Zdroj: Netflix

Televízia The Discovery Channel si preto vo svojom novom programe s názvom Finding Escobar’s Millions zavolala na pomoc dvoch bývalých elitných agentov americkej tajnej služby CIA Douga Lauxa a Bena Smitha, ktorí majú bohaté skúsenosti z rôznych misií po celom svete. Aj keď myšlienka vyhľadávania stratených peňazí Pabla Escobara priamo na kolumbijskej pôde je mimoriadne nebezpečná, pretože človeku hrozí aj strata života.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Presvedčili sa o tom v trochu rozdielnej situácii aj pracovníci pomáhajúci pri natáčaní seriálu Narcos, pričom jeden zo skautov dokonca v Mexiku prišiel o život a aj keď je situácia v Kolumbii menej chaotická ako v Mexiku, treba si na seba dávať pozor. Nové časti zaujímavej série môžeš pravidelne sledovať na Discovery Channel a uvidíš, či sa Escobarove peniaze, alebo aspoň časť z nich, nakoniec podarí nájsť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia