Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2017, 16:15
Čas čítania 0:00
Radka T.

Chlapec sa priznal, že ho šikanujú. Zastali sa ho celebrity vrátane Justina Biebera, Katy Perry či Chrisa Evansa

ZAUJÍMAVOSTI ŠIKANA VIDEO
Uložiť Uložené

Kým veľa obetí šikany o svojich problémoch mlčí, Keaton sa rozhodol prehovoriť formou videa.

Šikana je veľkým problém, ktorý sa aj napriek osvete a šikovným spôsobom, ako ju riešiť, nedá vykynožiť. Kým niekto sa s ňou dokáže vysporiadať, ostatní to celé berú oveľa horšie. Najmä vplyvom sociálnych sietí a internetu však v súčasnosti naberá obludné rozmery. Na druhej strane, niekedy môže byť sociálna sieť riešením, ako pomôcť a s nezmyselným šikanovaním skoncovať. Presne ako v prípade Američana Keatona Jonesa.

Kým veľa obetí šikany o svojich problémoch mlčí a nepovie o nich ani svojim rodičom, Keaton sa rozhodol vysporiadať s tým inak. A tak svetlo sveta uzrelo dojímavé video, kde uvažuje nad nezmyselnosťou šikanovania. Keatona podľa vlastných slov šikanujú deti v škole kvôli jeho nosu, a to takým spôsobom, že ho oblievajú mliekom, prípadne mu do vecí skrývajú šunku. 

Video vzniklo v aute jeho mamy a s chlapcovým súhlasom. Mama prišla za ním do školy po tom, čo sa opäť bál ísť na obed. V jedálni by totiž šikana pokračovala. A tak vznikla nahrávka plná úprimných slov, ktorá sa okamžite stala virálnym hitom. „Prečo šikanujú? Prečo majú radosť z toho, že si nájdu nevinných ľudí a spôsob, ako byť k nim zlí? Nie je to v poriadku,“ povedal Keaton. Podľa neho nikto nemusí byť šikanovaný len preto, že je iný

Video si všimli aj svetové celebrity, ktoré mu vyjadrili podporu. Medzi nimi sú napríklad Katy Perry, Justin Bieber, Snoop Dogg či Victoria Beckham. Bieber napríklad chlapcovi odkázal, aby mu poslal správu, Katy Perry vyzvala ľudí, aby boli k sebe milí. Niektoré osobnosti sa s ním a jeho rodinou chcú stretnúť i osobne. Kvôli Keatonovi dokonca vznikli aj špeciálne heštegy, napríklad #standwithkeaton či #friendsofkeaton. 

Odporúčané
Bojovníci Oktagon MMA navštevujú slovenské školy. Takto môžeš prihlásiť tú svoju (NÁVOD) Bojovníci Oktagon MMA navštevujú slovenské školy. Takto môžeš prihlásiť tú svoju (NÁVOD) 28. novembra 2023, 9:00

Lenže všetko má aj svoju odvrátenú stránku. V tomto prípade popularita rodinu veľmi rýchlo dobehla a šíria sa o nej rôzne dohady. Keatonovu mamu Kimberly obvinili z rasizmu, pretože sa objavili zábery, kde členovia rodiny držia kontroverznú vlajku. Na margo toho povedala, že to bolo myslené ironicky, ale keby mohla vrátiť čas, nič také by už neurobila. Rasizmus odmietla aj jej dcéra a Keatonova sestra, ktorá svoju rodinu háji na Instagrame. „Tí, čo poznajú moju rodinu, vedia, že nie sme rasisti,“ vyhlásila.

Ďalšie obvinenia sa týkali aj zaniknutého účtu na Go Fund Me. Kampaň tam mal založiť istý muž, Keatonovi chcel vraj pomôcť, keď videl jeho trápenie. Rodina vyhlásila, že nikdy žiadne peniaze odtiaľ nedostala. Ďalší účet mala vraj založiť samotná Kimberly, to sa však úplne nepotvrdilo. Do toho sa zapojil ešte aj bojovník MMA Joe Schilling. Vyhlásil, že Kimberly chce len peniaze. Okrem toho ukázal screenshot správ na Instagrame, ktoré mu tiež mala poslať Kimberly. V nich písala napríklad, že bieli by mali držať spolu. To však opäť poprela jej dcéra a aj Joe uznal, že účet mohol byť falošný

Aj napriek tomu, že okolo Keatonovej rodiny je teraz poriadne rušno, ozývajú sa hlasy, že názor na samotného chlapca im to nepokazí a že jeho odkaz svetu bol aj tak dôležitý a pôsobivý.

Späť
Zdieľať
Diskusia