Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2017, 15:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ťažko ich v prvej sekunde pochopiť. Perfektne načasované fotografie spájajú obyčajné situácie s nezvyčajnými predmetmi

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Stačí sa dobre postaviť a človek získa fotografiu, o akej nikdy nesníval.

Nemusíš byť profesionálny fotograf na to, aby tvoja fotografia mohla vyhrať akúkoľvek prestížnu cenu. Samozrejme, je oveľa jednoduchšie dostať sa do situácie, v ktorej je väčšia pravdepodobnosť odfotiť fantastický záber, ak si svoj život zasvätil tejto profesii, lenže ako sa ťa budú snažiť presvedčiť nasledujúce fotografie, skutočne občas stačí stáť v správnom čase na správnom mieste na obyčajnej ulici a v rýchlosti vytiahnuť mobil.

Dnešné smartfóny obsahujú fotoaparáty v takej kvalite, o akej sme pred desiatimi rokmi ani nesnívali, a tak často laické oko nedokáže rozoznať rozdiely medzi profesionálnou fotografiou a fotografiou od náhodného okoloidúceho. Často sa tak stáva, že žena získa krídla alebo si tie krídla zaslúži hasič zachraňujúci ľudí po silnom zemetrasení, ale o ikonický záber sa nepostará žiadny fotograf, iba šikovný užívateľ s rýchlymi prstami a dobrým mobilom.

Domov
Zdieľať
Diskusia