Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2017, 13:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slona zbili a zlomili mu nohu, lebo ho chceli využiť ako turistickú atrakciu. Otrasné video z Indie vyvolalo na internete pobúrenie

ZAUJÍMAVOSTI INDIA SLON
Uložiť Uložené

Zaobchádzanie, aké si nezaslúži žiadny živý tvor.

Aj keď sa človeku ťažko pozerá na to, ako niekto dobrovoľne palicami mláti bezbranného a najmä nevinného slona, tieto zábery musí svet vidieť preto, aby sme všetci jedného dňa pochopili, čo sa po našej planéte ešte stále deje. Najnovšie video z Indie zachytáva partiu troch mužov, ktorí v rukách držia palice a bijú slona priviazaného ku stromu, pričom zviera mlátia tak výrazne, že mu dokonca po chvíli zlomia nohu a slon potom stratí stabilitu a spadne na zem.

Video sa podarilo nakrútiť aktivistovi z organizácie Save The Asian Elephant, ktorá pôsobí po celom ázijskom kontinente a aktívne sa snaží obmedziť využívanie slonov v zlých podmienkach na to, aby sa na nich mohli povoziť turisti. Práve turizmus a cestovný ruch je jedným z dôvodov, prečo muži slona mlátili palicami, pretože v Indii chovatelia slonov považujú podobnú bitku za najefektívnejší spôsob, ako zvieraťu po skončení rozmnožovacieho obdobia ukázať, kto je vo vzájomnom vzťahu pánom.

V praxi to teda znamená, že bezbranný slon je priviazaný ku stromu a zbitý až do bodu, v ktorom sa ani len nevie postaviť, aby mohol o pár týždňov povoziť zopár turistov a potom sa vrátiť do mizérie, v ktorej musí žiť. Zábery spôsobili na internete pobúrenie a spomínaná organizácia STAE už vyzvala turistov, aby na výletoch v Ázii ignorovali jazdy na slonoch, pretože tieto zvieratá výrazne trpia a ak podobné aktivity ľudia podporujú finančne, potom nikdy neskončia.  

Domov
Zdieľať
Diskusia