Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2017, 10:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vyskúšal si už nejaké drogy? Slovenská psychedelická spoločnosť potrebuje tvoje skúsenosti v anonymnom prieskume

ZAUJÍMAVOSTI DROGY KOKAÍN MARIHUANA
Uložiť Uložené

Najväčší drogový prieskum začal a tvoja pomoc môže byť súčasťou obrovských vedeckých výskumov.

Vo svete na nás striehne ohromné množstvo pokušenia a jednou z jeho foriem sú bezpochyby aj drogy. Nástraha v podobe tabletiek, práškov, plynu, ampuliek, injekcií či napríklad cigariet má svoje značné zastúpenie aj na Slovensku. Samozrejme, účinky a vplyv jednotlivých drog však patria medzi tie najmenej preskúmané a známe sféry človeka, pretože rozdielne látky jednoducho vplývajú inak na rozdielnych ľudí.

Navyše, určité látky ľudia radi kombinujú, čo ich pocity následne skresľuje a vo finálnom výsledku je z toho celá veda. Práve tú sa snaží rozlúsknuť  celosvetový prieskum Global Drug Survey, ktorý sa koná každý rok a tentokrát sa ho doposiaľ zúčastnilo už 100 207 ľudí. 

Prvý raz je však vďaka Slovenskej psychedelickej spoločnosti preložený aj do slovenčiny, a tak si ho môžeš vyplniť aj ty.  Podmienkou je vek minimálne šestnásť rokov. Nájdi si tak pätnásť minút svojho času a vrhni sa na stopercentne anonymný a dôverný dotazník, ktorý nájdeš na tomto odkaze.

Aj na tvojom zážitku totiž naozaj záleží a teraz máš jedinečnú príležitosť podeliť sa o svoje poznatky, ktoré môžu byť použité napríklad pri vedeckých prácach alebo pri nastavovaní racionálnej drogovej politiky. Samozrejme, z výskumu sa ukážu aj zaujímavé výsledky. Tých sa dočkáme už v máji 2018 a očakávať ich môžeš aj na Refresheri.

Vyskúšal si už nejaké drogy? Slovenská psychedelická spoločnosť potrebuje tvoje skúsenosti v anonymnom prieskume

Domov
Zdieľať
Diskusia