Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2017, 13:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ako by to vyzeralo, keby Barbie a Ken pochádzali z Ruska? Alkohol a miestna životná úroveň by rýchlo nahradili zvyky z Ameriky

ZAUJÍMAVOSTI BARBIE RUSKO
Uložiť Uložené

Najznámejšie hračky pre deti by to mali na východe ťažšie.

Bábika Barbie so svojím priateľom Kenom už niekoľko desaťročí definujú trendy v hračkárskom priemysle najmä v západných krajinách. Hranie s bábikami menšie deti zaujíma aj dnes, a to napriek tomu, že majú k dispozícii moderné technológie ako smartfóny a tablety, na ktorých môžu stráviť dlhé hodiny sledovaním animovaných filmov či hraním hier pre deti. Bábiky sú však univerzálnou hračkou a svedčí o tom aj nedávny umelecký počin ruskej fotografky, ktorá sa volá Lara Vychuzhanina.

Namiesto toho, aby zobrala bábiku Barbie do krásneho prostredia a nafotila s ňou fantasticky vyzerajúce zábery, jednoducho ju spoločne s Kenom posadila do tradičného ruského či sovietskeho bytu a nechala ich splynúť s prostredím. Byt v biednom stave, spodná bielizeň visiaca naprieč kuchyňou aj jedálňou či fľaša alkoholu na stole, to všetko si vybrala ako definujúce súčasti Barbie žijúcej ďalej na východe.    

Domov
Zdieľať
Diskusia