Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2017, 20:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pred 10 rokmi vyhral titul najväčší lúzer, dnes na ňom v hasičskej uniforme môžu ženy aj oči nechať. Sam je stále hanblivý a skromný

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Sam je perfektným príkladom toho, čo všetko môže človek dokázať.

Ubehla už takmer jedna celá dekáda od momentu, kedy sa Sam Rouen stal víťazom televíznej šou Najväčší lúzer, alebo v originálnom znení The Biggest Loser, ktorá bola zameraná na chudnutie a extrémne premeny obéznych ľudí. Sam mal v tom čase len 20 rokov a ako mladý chlapec jedného dňa pochopil, že svojou neaktivitou a lenivosťou si nekazí len svoju fyzickú schránku, ale aj svoju psychiku.

Po prihlásení do spomínanej šou na sebe začal pracovať a zo svojich originálnych 154,6 kilogramov schudol na vtedajšiu váhu 82,9 kilogramov, čiže celkový rozdiel dosiahol viac ako 71 kíl a to je výkon, za ktorý by sa nikto nemusel hanbiť. Sam vďaka svojej snahe celú šou vyhral a doslova získal titul „Najväčší lúzer“, čo síce znie negatívne, ale diváci si uvedomovali, ako veľa to pre mladého chlapca znamená. O necelých desať rokov neskôr je Sam v najlepšej kondícii svojho života a pri pohľade na porovnanie fotografií spred dekády a dnes je priam neuveriteľné, že ide o rovnakého človeka. Dokonca má dodnes mierne zábrany, ak si má vyzliecť tričko na pláži, aj keď sa skutočne nemá za čo hanbiť, pretože mu zostali pocity, ktoré zažíval pred rokmi.

Sam po schudnutí získal svoju vysnívanú prácu v hasičskom zbore a minulý rok sa stihol aj zasnúbiť s priateľkou, pričom obdivovateliek má určite dosť, keďže sa viackrát objavil aj v kalendári New South Wales Firefighters Calendar, kde sa dostávajú najpríťažlivejší hasiči z celého jedného austrálskeho štátu. Aj on je preto živým dôkazom toho, že ak človek chce a snaží sa, aj z obézneho mladého chlapca sa môže stať symbol atraktivity.

Domov
Zdieľať
Diskusia