Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2017, 14:38
Čas čítania 0:00
Radka T.

Bystričania nenechali nič na náhodu. Vianočné trhy budú chrániť pred teroristami betónovými zátarasami

ZAUJÍMAVOSTI TERORIZMUS VIANOCE
Uložiť Uložené

Okrem zátarás mesto posilnilo aj policajné hliadky.

Vianočné trhy už pomaly ovládli aj mestá v našich končinách, no kompetentní myslia tiež na bezpečnosť ich návštevníkov. A keďže sa už v Európe odohralo niekoľko teroristických útokov, a to aj na vianočných trhoch, Slovensko sa pred niečím podobným poriadne zabezpečilo. 

Po tom, čo zaviedli bezpečnostné opatrenia v podobe zátarás na trhoch v Bratislave, sa pre podobné riešenie rozhodli aj v Banskej Bystrici. Mesto pod Urpínom sa preto pripája k ďalším mestám, ktoré zvýšia bezpečnostné opatrenia na svojich námestiach osadením betónových zábran. Dohodli sa na tom krajský policajný riaditeľ Štefan Šurka a primátor Ján Nosko.

Bystričania nenechali nič na náhodu. Vianočné trhy budú chrániť pred teroristami betónovými zátarasami
Zdroj: TASR/Branislav Račko

„Bezpečnosť obyvateľov je pre nás prvoradá. Preto verím, že to prijmú s pochopením a zavedené opatrenia nenarušia dobrú vianočnú atmosféru, ktorou začína žiť už aj Banská Bystrica,“ vyjadril sa primátor Ján Nosko. 

Okrem betónových zábran mesto posilnilo aj hliadky mestskej a štátnej polície. Dopravne bude uzavretá pešia zóna z Kapitulskej, Národnej a Lazovnej ulice. Betónové zátarasy majú byť osadené na Dolnej ulici a na Nám. Š. Moysesa, a to tak, aby spomalením dopravy umožnili vjazd na Námestie SNP len rezidentom, zásobovaniu či trhovníkom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia