Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017, 20:27
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

RTVS plánuje vytvorenie nového kanálu, zameraného výlučne pre deti. Na čo sa obsahovo najviac zameria?

FILMY A SERIÁLY RTVS
Uložiť Uložené

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník predstavil svoje veľkolepé plány.

Nový kanál pre deti do 15 rokov ponesie poradové číslo štyri. Jednotka vždy bola univerzálnym kanálom pre väčšinového diváka, Dvojka sa sústredí na dokumenty, seriály a relácie výberového charakteru, no a pripravovaná Trojka a Štvorka sa má zamerať na šport a programy pre deti. Nejde však o žiadnu svetovú novinku, pretože detský kanál prevádzkujú aj zahraničné verejnoprávne televízie - napríklad Česká televízia a jej stanica ČT :D. Štvrtý kanál by podľa programového riaditeľa Tibora Búzu mohol byť s najväčšou pravdepodobnosťou spustený na Vianoce roku 2019 a s trochou šťastia i o rok skôr.

RTVS plánuje na detskom kanáli zhromažďovať vlastnú tvorbu, ako napríklad série Trpaslíci či Zázračný ateliér, ale aj ďalšiu pôvodnú tvorbu a taktiež svoj dlhosiahly archív (Pásli ovce valasi, Lolek a Bolek a iné). V pláne má taktiež samozrejme aj vysielanie akvizičného obsahu, no na jeho nákup bude potrebovať od distribútorov licenciu na online šírenie. Prečo, pýtate sa? Štvorka má byť totiž kanál vysielaným online formou, zatiaľ čo Trojku a jej športové podujatia si pozrieme priamo v televízii. Ako sa vám táto koncepcia pozdáva?

Domov
Zdieľať
Diskusia