Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017, 16:46
Čas čítania 0:00
Radka T.

Aj ženy s Downovým syndrómom majú na to, aby sa zúčastnili na súťaži krásy. Mikayla to dokázala a očarila celý svet

MÓDA USA
Uložiť Uložené

Súťaž krásy v Minnesote ukázala, že takéto podujatia nemusia byť povrchné.

Súťaže krásy nemusia byť len o jednotvárnej kráse a dokonalých mierach. Môžu byť aj ukážkou toho, že svoje sny si chce a dokáže splniť i človek so špeciálnym potrebami. Vďaka tomu sa do dejín zapíše americká súťaž krásy Miss Minnesota. Na nej sa o korunku uchádzalo aj dievča s Downovým syndrómom. A hoci nevyhralo, stalo sa miláčikom organizátorov, publika i divákov a vie už o ňom takmer celý svet.

Mikayla Holmgrenová sa stala prvou ženou s Downovým syndrómom, ktoré sa kedy zúčastnilo na súťaži Miss v USA. Organizátori tak ukázali, že prelomiť ľady sa dajú aj na takýchto, pre mnohých povrchných akciách. Lenže vďaka 22-ročnej Mikayle súťaž povrchná rozhodne nebola. 

Mimochodom, v rámci súťaží krásy to nebola jej premiéra. Už v roku 2015 sa zúčastnila na Minnesota Junior Miss Amazing, túto súťaž aj vyhrala. Predtým skúšala šťastie aj na Junior Miss Amazing v Los Angeles.

Mikayla je podľa mnohých okúzlujúcou osobou s vyžarovaním, podľa riaditeľky súťaže krásy v Minnesote ktokoľvek už po piatich minútach strávených s ňou zistí, že je správny človek. Mikayela však zdôrazňuje, že ju nedefinuje Downov syndróm

Súťaž krásy v Minnestote síce nevyhrala, ale aj tak na seba strhla azda najväčšiu pozornosť. Odniesla si aj dve špeciálne ocenenia - Spirit of Miss USA a Director’s Award. 

Domov
Zdieľať
Diskusia