Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
28. novembra 2017, 9:54
Čas čítania 0:00
Radka T.

Tínedžerka prepašovala do Líbye populárny svetový trend. Začala vyrábať farebné burgery, ľudia ich milujú

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Farebné žemle si tínedžerka vyrába sama, každý burger má svoj vlastný tvar.

Aj keď sú burgery čoraz populárnejšie, v takej Líbyi vyvolali poriadny rozruch. Ale pozitívny. Miestni sa tešia z toho, že tam vyrástol podnik, ktorý kráča so svetovými trendmi, navyše - burgery vynikajú svojou farebnosťou.

Farebné burgery sú ozajstná zvláštnosť, akú ťažko hľadať aj v našich podmienkach. Len málokto by si pritom pomyslel, že ich nájde v líbyjskej metropole Tripolis. Tam sa stal realitou vďaka 18-ročnej Yare al-Sherifovej.

Ako azda každý mladý človek, tak aj Yara pozorne sleduje sociálne siete. Vďaka tomu sa dozvedela, že jedným z trendov vo svete sú farebné burgery. Tie chcela doniesť aj do svojho rodného mesta, s čím jej pomohli rodičia. Spoločne si otvorili podnik, kde takéto burgery vlastnoručne vyrábajú.

Tínedžerka vyhlasuje, že do Líbye chcela priniesť niečo netradičné, čo tam doteraz ešte nebolo. Farebné žemle si však vyrába celkom sama, a to pomocou rôznych zeleninových extraktov, napríklad z cvikle či špenátu. „Každý burger má svoj vlastný špeciálny tvar, farbu či receptúru, svoju vlastnú vôňu a chuť,“ opísala šikovná Yara. 

Keď sa k farebným žemliam pridá ešte aj zelenina a rôzne omáčky, výsledný efekt je nielen atraktívny, ale aj chutný. Podnik si navyše pripísal aj prívlastok štýlový. 

Zatiaľ Yarina kaviareň funguje len tri mesiace, no vyslúžila si medzinárodnú pozornosť. Je to hlavne preto, že vďaka Yare a jej rodičom je podnik s názvom La Mere jedným z mála miest v Tripolise, ktoré sa drží celosvetových trendov. A práve vďaka takýmto podnikom mnohí vidia v krajine prísľub návratu k normálnosti. Nečudo, že si miestni nezvyčajný podnik obľúbili.

Domov
Zdieľať
Diskusia