Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2017, 19:35
Čas čítania 0:00
Radka T.

Má len 12 rokov, no tetovať dokáže ako profík. Talentovaný chlapec je zrejme najmladším tatérom na svete

KULTÚRA DIEŤA TETOVANIE
Uložiť Uložené

Namiesto flákania sa trávi takmer všetok voľný čas v tetovacom štúdiu.

Kým jeho rovesníci majú len neurčité alebo naivné predstavy o tom, čím by chceli byť, keď vyrastú, 12-ročný Ezrah Dormon maká na sebe už teraz. Je z neho zrejme najmladší tatér na svete.

O budúcnosť má postarané dávno pred dovŕšením dospelosti. Talentovaný Ezrah už vo svojich 12 rokoch ovláda umenie tvorby obrázkov na ľudskom tele. Učí sa pritom od tých najlepších, triky vždy odsleduje od profesionálnej tatérky Ali Garcia. Práve ona ho inšpirovala k tomu, aby sa začal o tetovania zaujímať aj z hľadiska ich tvorby. 

Celé to odštartovalo vtedy, keď si jeho mama dávala robiť tetovanie v Alinom Honolulu štúdiu na Paname. Práve z Panamy totiž talentovaný chlapec pochádza. Ali je navyše dobrou priateľkou rodičov mladučkého Ezraha. V osudný deň sa ho spýtala, či nechce časť tetovania svojej mamy, samozrejme, s jej súhlasom, vyplniť sám. Všimla si totiž, ako je chlapec procesom tetovania fascinovaný. Jeho záujem aj talent vycítila správne, Ezrah sa odvtedy začal tetovaniu venovať s veľkou vervou a Ali sa zároveň stala jeho mentorkou.

Odporúčané
Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky 13. marca 2024, 16:30

Ezrah síce ešte nie je dosť starý na to, aby mal na sebe vlastné tetovanie, no nič ho neodradí od toho, aby potetoval druhých, dokopy už 20 ľudí. Netrvalo totiž dlho, kým sa k nemu začali hlásiť rôzni nadšenci, vrátane jeho učitela matematiky. Chýry o jeho talente sa začali šíriť svetom už vtedy, keď mal len 11 rokov. Ale chlapec napriek tomu ostáva skromný. „Kedykoľvek sa niekto príde dať tetovať, musí vedieť, že sa stále len učím, že som ešte len učeň,“ zdôrazňuje Ezrah. 

Medzitým si už stihol vybudovať aj meno na Instagrame, vystupuje tam ako Ezrah the Shark. Doteraz má už viac ako 46-tisíc sledovateľov. Možno aj vďaka tomu sa dospelí neboja zveriť do jeho rúk kúsok svojej kože a obvykle odchádzajú spokojní. „Vždy sú trochu nervózni, ale zvyčajne sú nadšení,“ opísal blonďavý chlapec, ktorého pozorne sledujú aj z celkom iných oblastí. Napríklad zo sveta modelingu.

Ezrah tak zažil svojich päť minút slávy aj vtedy, keď mal možnosť prejsť sa po móle. Stalo sa tak v Buenos Aires pri príležitosti Panama Fashion Week. A tým, že je o neho zvýšený záujem už teraz, ho čaká zrejme sľubná budúcnosť. No aktuálne najviac dúfa v to, že sa ešte viac zlepší vo svojich tatérskych zručnostiach. V budúcnosti by chcel byť profesionálnym tatérom.

Postupne pribúda aj obrázkov, ktoré vie chlapec zatiaľ nakresliť bezchybne. Medzi ne patria napríklad ruže, pantery, lastovičky alebo žraloky. Svoje návrhy si zvykne poctivo skúšať na citrusoch, a aj keď sa stále len učí a postupne zdokonaľuje, svojím umením ohuruje svet už teraz.

Samozrejme, ako to už býva, Ezrah má aj niekoľko „hejterov“. Tí upozorňujú hlavne na to, že tetovania z mašiny v Ezrahových rukách sú veľmi jednoduché a nezdá sa im ani to, či 12-ročné dieťa vôbec môže niečo takéto robiť, napríklad z hľadiska legislatívy.

Odporúčané
Lietanie s malým dieťaťom: aké dokumenty potrebuješ a prečo by dieťa nemalo sedieť na mieste pri uličke? Lietanie s malým dieťaťom: aké dokumenty potrebuješ a prečo by dieťa nemalo sedieť na mieste pri uličke? 9. júna 2023, 15:30

Tak či onak, chlapec si vyslúžil pozornosť svetových médií zrejme aj preto, že vo voľnom čase sa nepoflakuje, ale trávi ho niečím, čo mu umožňuje na sebe pracovať a plniť si sny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia