Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2017, 19:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bláznivá konšpiračná teória tvrdí, že Mimoňov vytvorili nacisti. Nevinné rozprávkové postavičky našťastie nemajú s nacizmom nič spoločné

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Žiadne spojenie medzi Mimoňmi a nacizmom by si nenašiel.

Konšpiračné teórie na internete dokážu zájsť do absolútne bizarných oblastí, ktorým by snáď neuveril ani ten najnaivnejší človek na svete, ale aj tak sa našla hromada ľudí, ktorí začali roztomilých a otravných Mimoňov považovať za postavičky inšpirované nacistickými experimentmi. Konšpiračná teória o tom, že nacisti v priebehu druhej svetovej vojny začali volať svoje detské objekty smrteľných experimentov Mimoni a následne na nich testovali nebezpečné plyny a chemikálie pomocou špeciálnych prilieb, získala ešte dávnejšie popularitu na sociálnej sieti Twitter a aj keď dodnes prežíva v okrajových častiach internetu, ešte stále existuje zopár naivných užívateľov, ktorí jej stále veria. Na podporu tvrdenia mala slúžiť fotografia niekoľkých detí nastúpených vedľa seba, pričom každé z nich malo na hlave špeciálnu prilbu pripomínajúcu potápačský výstroj spred desiatok rokov.


Práve inkriminované prilby vyzerali ako hlavy dnešných Mimoňov, čo si konšpirátori okamžite spojili dohromady a prišli s teóriou, že Mimoni v súčasnosti slúžia ako symbol nacizmu v našej spoločnosti, ktorý sme sa naučili nielenže akceptovať, ale aj obľubovať, a neskôr bude využitý proti nám. Našťastie, deti z fotografie neboli žiadni židovskí Mimoni z nacistických testov, ale len detská posádka s nasadenou prilbou a oblekom pôvodne určeným na jednoduchší útek z potápajúcich sa ponoriek ešte z prelomu 19. a 20. storočia, takže dávno pred existenciou nacistickej strany. Na druhej strane, nacisti využili státisíce detí na otrasné experimenty, ktoré nemôžu byť zľahčované, ale dnes už určite žiadne nacistické experimenty neprebiehajú a snáď ani nikdy prebiehať nebudú.


Domov
Zdieľať
Diskusia