Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2017, 9:30
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov

FILMY A SERIÁLY DC DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

Warner Bros./DC ohlásilo dobrých 20 snímok. Prinášame vám prvých 10 z nich.

V nasledovnom článku si trochu preklepneme pripravované filmové projekty, ktoré Warner Bros. a DC oznámili ako súčasť svojho univerza. Keďže je však ohlásených titulov pomerne veľa, rozhodli sme sa rozdeliť ich do dvoch článkov. V tomto si prejdeme snímky, ktorých vznik je najistejší. Ale keďže to s DCEU po premiére Justice League vyzerá všelijako, rozhodne nepočítajte s tým, že je 100% isté, že sa dočkáme úplne všetkých vymenovaných titulov. Budúcnosť DCEU je totiž poriadne nestála. Čo však o nich zatiaľ vieme?

Aquaman

(réžia: James Wan, premiéra: 21. decembra/prosinec 2018) 

Pokiaľ by sme mali vybrať jednu chystanú DC sólovku, ktorá má pomerne vysoké šance na úspech (mimo pokračovania Wonder Woman), bol by ňou práve Aquaman. Režíruje ho totiž zázračný James Wan. Ten sa síce vyprofiloval ako majster hororov, ale dokázal zrežírovať aj sedmičku Fast and Furious, takže žánrom limitovaný rozhodne nie je. Navyše je remeselne zručný a dokáže vyrozprávať zaujímavý príbeh.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: Warner Bros.

V hlavnej úlohe samozrejme uvidíme Jasona Momou. James Wan má v pláne naplno využiť potenciál postavy a celú mytológiu tohto napoly človeka, napoly Atlanťana, medzi ktorého schopnosti patrí aj rozprávanie s rybami. Wan má v pláne vo filme ponechať aj niektoré vtipy a narážky z animovaného seriálu Super Friends, kde sa kráľ morí často objavoval. Okrem toho prezradil, že sa môžeme tešiť na "Star Wars pod vodou", film plný epických scén a nefalšovaného dobrodružstva. Aquamana prirovnal k dobrodružným snímkam, ako Romancing the Stone či Dobyvatelia stratenej archy od Stevena Spielberga.

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Okrem Momou sa predstavia aj Willem Dafoe, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison, Dolph Lundgren a Nicole Kidman. Aquaman je momentálne v post-produkcii a do kariet mu hrá, že nakrúcanie nesprevádzali žiadne problémy (ako pri Justice League), navyše vo Warner Bros. má Wan veľmi slušné meno, takže mu snáď do práce príliš kecať nebudú.

Shazam!

(réžia: David F. Sandberg, premiéra: 5. apríla/duben 2019)

David F. Sandberg je po Wanovi ďalší hororový režisér (známy vďaka hitom Lights Out či Annabelle: Creation), ktorý pomôže pri budovaní DC univerza. Zrežíruje sólovku Shazama, známeho aj pod menom Captain Marvel. Pôvodne sa uvažovalo, že by sa v snímke mohol objaviť aj záporák Black Adam, toho však napokon zrejme uvidíme až v jeho vlastnej sólovke. Hlavnú rolu si strihne Zachary Levi. Okrem neho by sa mal objaviť aj Asher Angel a pravdepodobne aj Mark Strong. Ten by si mohol strihnúť hlavného záporáka menom Doctor Sivana.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: DC Comics

Produkcia snímky by mala rozbehnúť na budúci rok. Podľa Sandberga bude Shazam! najzábavnejším a nejveselším dielom DC univerza. Zrejme sa tak naplní vyhlásenie ohľadom zmeny kurzu v DCEU pod vedením Geoffa Johnsa. Režisér sa na margo postavy vyjadril nasledovne: „To, čo ma na tejto postave najviac priťahuje je fakt, že každé dieťa sníva o tom, že sa stane Supermanom. Ja som o tom určite sníval a Billy Batson je práve dieťaťom, ktoré tú šancu dostane. Stane sa superhrdinom, takže čo sa týka superschopností, bude film patrične veľkolepý. Pokiaľ sa mám vyjadriť na margo toho, čo môžu diváci očakávať, tak Shazam bude jeden z najzábavnejších či najbezstarostnejších filmov v DC univerze. Určite to bude poriadny odklon.

Odporúčané
Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom 11. decembra 2023, 16:30

Je otázne nakoľko bude Shazam! zapadať do kontinuity DCEU. Mnohí špekulujú, že môže ísť skôr o takú "bokovku", keďže ju nemá pod palcom priamo Warner Bros., ale ich žánrová divízia New Line Cinema.

Wonder Woman 2

(réžia: Patty Jenkins, premiéra: 1. novembra/listopad 2019)

O pokračovaní Wonder Woman sa začalo hovoriť ešte predtým, než hrdinská Amazonka prvýkrát vstúpila do kín. Osud sequelu definitívne spečatil ohromný kritický a finančný úspech. DCEU si mohlo bez hanby pripnúť svoj prvý skutočný triumf. Od začiatku teda bolo jasné, že na režisérsku stoličku sa znova posadí Patty Jenkins a do hlavnej úlohy sa vráti Gal Gadot. Na príbehu sa bude opäť podieľať aj "mozog" DCEU Geoff Johns (pomáhal už pri prvom diele).

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: Warner Bros.

Čo o príbehu zatiaľ vieme? Stále nemáme žiadne oficiálne informácie. Pôvodne kolovali fámy, že Wonder Woman 2 by sa mala odohrávať v súčasnosti (po vzore BvS či Justice League), ale pravdepodobnejšie znie verzia tvrdiaca, že Diana bude v pokračovaní bojovať proti silám Sovietskeho zväzu počas posledných dní studenej vojny. Čo je ešte zaujímavejšie, podľa všetkého by sa mal vrátiť aj Steve Trevor v podaní Chrisa Pinea. Tí, čo ste videli Wonder Woman si zrejme kladiete otázku, ako si s tým tvorcovia poradia.

Odporúčané
KVÍZ: Poznáš skutočné mená superhrdinov? Každý vie, že Batman sa volá Bruce Wayne, ale ako sa volá Aquaman? KVÍZ: Poznáš skutočné mená superhrdinov? Každý vie, že Batman sa volá Bruce Wayne, ale ako sa volá Aquaman? 25. februára 2023, 11:00

Z marketingového pohľadu dáva toto rozhodnutie zmysel. Práve chémia medzi Pineom a Gadot patrila k najchválenejším prvkom snímky, netreba sa teda čudovať, že by podobný trik tvorcovia radi zopakovali aj v pokračovaní. Otázkou ostáva, akým spôsobom sa chystajú Stevea Trevora priviesť späť na scénu. Pôvodne sa predpokladalo, že Wonder Woman 2 si zmeria sily s deviatou epizódou Star Wars, ale napokon bol tento krok (zrejme celkom múdro) vyhodnotený ako príliš neistý. Premiéra sa teda posunula na november.

Cyborg

(réžia: ?, premiéra: 3. apríl/duben, 2020) 

Sólovka Cyborga je projekt s otáznikom. Nedá sa totiž povedať, že by táto postava divákov príliš zaujala, viac-menej sa všetci zhodnú, že z celej Ligy pôsobí Cyborg najnezaujímavejšie. Warner Bros. však stále počíta s jeho vlastným filmom. O ňom je ale známe len veľmi málo. S istotou môžeme povedať snáď len, že sa určite vráti Ray Fisher, predstaviteľ hlavnej roly. Ten údajne podpísal zmluvu na tri snímky.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: Warner Bros.

Jeho sólovka však momentálne nemá žiadneho režiséra ani scenáristu. Rovnako neistý je aj dátum premiéry a berte to tak, že sa ešte môže výrazne zmeniť. Z týchto dôvodov je úplne bezpredmetné špekulovať, o čom by celovečerný Cyborg mohol byť. Netušíme, či pôjde o origin či nejaké iné dobrodružstvo, nemáme ani náznak ohľadom záporáka. Človek by sa ale asi ani nečudoval, keby túto sólovku po neúspechu Justice League odpratali do zabudnutia. Otázkou ostáva, či by to vôbec niekomu vadilo.

Deathstroke

(réžia: Gareth Evans, premiéra: ?)

Deathstroke je najnovším projektom oznámeným v rámci DCEU, takže zatiaľ o ňom máme len veľmi kusé informácie. Obávaného Batmanovho protivníka stvárni Joe Manganiello (už sa objavil aj v potitulkovej scéne v Justice League). O scenár a réžiu sa postará Gareth Evans (The Raid). Jednooký assassin by sa mal objaviť aj ako hlavný záporák v Reevesom The Batman.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: DC Comics

The Batman

(réžia: Matt Reeves, premiéra: ?)

Okolo nového sólového projektu Batmana sa toho už stihlo popísať dosť. Najprv ho mal napísať a zrežírovať predstaviteľ Brucea Waynea Ben Affleck. Vyhlásil, že sa do nakrúcania nepustí, kým nebude so scenárom na sto percent spokojný. Odvtedy sa ale udialo všeličo. Affleck naznačoval (a naznačuje) svoj prípadný odchod z DCEU a na režisérskom poste ho vystriedal Matt Reeves. Ten vyhlásil, že Affleckov a Johnsov scenár putuje do koša a začína sa od začiatku. V The Batman by sa známy gothamský rytier mal postaviť obávanému Deathstrokeovi (Joe Manganiello). Nie je však isté, či to stále platí.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: Warner Bros.

Matt Reeves sa už stihol vyjadriť, že má ambície novým Batmanom naštartovať novú trilógiu a poňať ju temne, noirovo, ale zároveň dostatočne emocionálne. Všetko ale bude závisieť práve od prvého chystaného príbehu. Reeves už svojimi dvoma blockbustermi - Úsvit planéty opíc a Vojna o planétu opíc - dal na známosť, že dokáže rozprávať mimoriadne epické príbehy, ale zároveň dbať na charaktery a funkčne pracovať s emóciami. Sám dodal, že pri Batmanovi by sa rád inšpiroval Alfredom Hitchcockom a samozrejme aj Christopherom Nolanom. A čo teda s Benom Affleckom? Ťažko povedať. V posledných dňoch vypustil do sveta niekoľko protirečivých vyhlásení, ale momentálne je stále súčasťou DCEU a počíta sa teda, že stvárni Batmana aj pod taktovkou Matta Reevesa.

 

Batgirl

(réžia: Joss Whedon, premiéra: ?)

Sólovku Batgirl zrežíruje podľa vlastného scenára Joss Whedon. Táto informácia bola oznámená v marci 2017, teda ešte dlho predtým, než bol Whedon požiadaný o pomoc pri Justice League. Podľa posledných informácií by Whedon chcel čerpať inšpiráciu z verzie predstavenej v sérii "New 52". Ktorá herečka sa však zaskvie v hlavnej úlohe? Nikto netuší, hoci sa chvíľu špekulovalo, že by ňou mohla byť Jena Malone. Objavila sa v predĺženej verzii BvS, jej postava však neniesla meno Barbara Gordon, ale Jenet Klyburn, takže táto možnosť nie je na stole.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: DC Comics

V štúdiu sa však údajne uvažuje o celkom 9 herečkách: do úvahy prichádzajú Olivia Cooke, Bella Thorne, Elle Fanning, Katherine Langford, Haley Lu Richardson, Jane Levy, Naomi Scott, Margaret Qualley a Emma Roberts. Niektoré hlasy tvrdili, že práve Katherine Langford patrí medzi hlavné favoritky. Ťažko však povedať, či išlo o hodnoverné informácie, keďže odvtedy sme žiadne nové info nepočuli. Podľa všetkého by sa ale filmári mali držať pôvodnej koncepcie postavy - takže Batgirl by skutočne mala byť dcérou komisára Gordona.

Odporúčané
Veľký prelom v DC: Oznámili 10 seriálov a filmov, nového Supermana a Batmana bez Pattinsona a reštartovaný vesmír Veľký prelom v DC: Oznámili 10 seriálov a filmov, nového Supermana a Batmana bez Pattinsona a reštartovaný vesmír 1. februára 2023, 14:00

Samotný Whedon o postave povedal: „Nemá rodičov, ktorí boli zastrelení v nejakej uličke. Kto je je táto osoba, ktorá sa sama rozhodne - a nie je prinútená detskou traumou - že so svojím životom niečo urobí? Ako silná a odhodlaná musí byť? Nemôžem o tom prestať premýšľať.“

Nightwing

(réžia: Chris McKay, premiéra: ?)

Svojho filmu sa dočká aj Batmanov side-kick Nightwing. Dick Grayson, ako znie jeho civilné meno, strávil na stránkach komiksov množstvo rokov v úlohe Robina, teda Batmanovho chránenca a pomocníka. Neskôr sa však vydal vlastnou cestou a prijal identitu Nightwinga. Nejaký čas síce pôsobil v uliciach Gotham City, svoje operácie ale neskôr presunul do susedného mesta Bludhaven.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: DC Comics

Snímku bude režírovať Chris McKay, autor väčšinou animovaných projektov, ako Robot Chicken či LEGO Batman. McKay sa už stihol vyznať, že príbeh Nightwinga považuje zo všetkých komiksových príbehov za ten najlepší a fanúšikom prisľúbil film plný akcie. Dúfa však skôr v praktickú silu postáv než na CGI efekty. Všetko, čo uvidíme bude podľa slov režiséra práca hercov a kaskadérov. Zatiaľ nie je známe, kto by si mal zahrať hlavnú rolu.

Flashpoint

(réžia: ?, premiéra: ?)

Flashova sólovka patrí tiež k tým problematickejším. S projektom bolo spájaných niekoľko režisérov, medzi inými aj Phil Lord a Christopher Miller, ktorí pôvodne písali scenár. Do úvahy prichádzali aj Seth Grahame-Smith a Rick Famuyiwa. Žiadny z režisérov sa však na tomto poste dlho neohrial. Momentálne je teda rýchlonohý superhrdina bez režiséra aj scenáristu. V snímke by sa mal objaviť aj Cyborg a dejovo bude vychádzať z komiksového príbehu Flashpoint Paradox.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: Warner Bros.

Ten stojí za zmienku, keďže ide niečo ako reset pre celé univerzum. Barry Allen/Flash sa vďaka svojej rýchlosti dokáže vrátiť v čase. Túto možnosť využije a zachráni svoju matku pred smrťou. Zároveň tým ale „trochu" rozhádže časový sled udalostí, ako ich poznáme. Možno pôjde o akýsi nový začiatok. DCEU nevykročilo tou úplne správnou nohou. Pohrávaním sa s časom a menením minulosti by tvorcovia získali možnosť isté dejové linky prekopať a (v krajnom prípade) preobsadiť niektoré postavy.

Odporúčané
10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2023 10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2023 15. decembra 2022, 9:30

Ezra Miller, predstaviteľ Flasha, vyhlásil, že DC vesmír sa v dôsledku tohto kroku ešte viac rozšíri. Geoff Johns zase potvrdil, že vo Flashpointe bude hrať kľúčovú rolu aj Batmanov príbeh. Pokiaľ by sa tvorcovia držali komiksu, tak by sa pod maskou Batmana mal skrývať Thomas Wayne. Toho v Batman v Superman stvárnil Jeffrey Dean Morgan. Okamžite, ako bol oznámený Flashpoint, sa začalo uvažovať, či Morgana naozaj uvidíme v role Batmana. Ezra Miller sa vyjadril, že by bol z tejto možnosti nadšený.

Suicide Squad 2

(réžia: Gavid O'Connor, premiéra: ?)

Keďže David Ayer už natáčania ako režisér nezúčastní, bolo potrebné hľadať náhradu. Warnerovci však dnes môžu spokojne povedať, že sa o komiksovku postará šikovný Gavin O’Connor (Warrior, The Accountant). Viaceré zdroje jeho meno dokonca uvádzajú aj na post scenáristu. V hľadáčiku štúdia boli aj Ruben Fleischer, Jaume Collet-Serra či Mel Gibson.

Sólovka Batmana, Aquaman či Suicide Squad 2. DC chystá až 20 nových celovečerných filmov
Zdroj: Warner Bros.

V tímovke by sa opäť mali objaviť všetky (alebo väčšina) postáv z jednotky, vrátane Harley Quinn v podaní Margot Robbie, Willa Smitha alias Deadshota či Jareda Leta, ktorý si opäť strihne Jokera. Zatiaľ nie je známe, o čom by malo pokračovanie byť, ale posledné informácie naznačujú, že by sa v Suicide Squad 2 mohol objaviť ako hlavný záporák Black Adam. Práve jeho by musel tím superzločincov odstaviť. Pravdepodobne nepôjde o príliš veľkú rolu, skôr také rozšírené cameo. Nakrúcať by sa malo začať v októbri (říjen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia