Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2017, 19:37
Čas čítania 0:00
Radka T.

Rusi majú novú módu. Po prenajatých tryskáčoch sa chvália falošnými luxusnými kyticami či selfíčkami v BMW

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM RUSKO
Uložiť Uložené

Za pár eur sa dá požičať všeličo, aj obal od najnovšieho iPhonu.

Túžba po luxuse a uznaní je pre mnohých čoraz väčšia a naliehavejšia, no zároveň už začína presahovať akékoľvek medze. Ako inak totiž nazvať fakt, že ľudia sú schopní prenajať si na dve hodiny súkromné lietadlo, aby sa tvárili, že na to majú, a fotky následne zavesiť na Instagram? O tejto skutočnosti sme písali len nedávno. Teraz sa prevalilo, že je toho oveľa viac, čo sú ľudia schopní si kvôli ilúzii luxusu prenajať alebo zapožičať.

Žijeme vo svete, kde si mnohí zakladajú na tom, ako vyzerajú na sociálnych sieťach. Ale dobre vieme, že perfekné zábery nie sú vždy úplným odrazom reality. V Rusku to však zrejme nikomu neprekáža, hlavne nie materialistom, ktorým je úplne jedno, že si nemôžu niektoré veci dovoliť vlastniť. Hlavne, že existuje možnosť, vďaka čomu to tak bude vyzerať aspoň na Instagrame.

Rozišiel sa s tebou frajer, zadúšaš sa plačom, no chceš, aby si myslel opak? Ak nemáš nikoho, kto by ťa zahrnul drahými darmi, môžeš si za 800 rubľov (v prepočte 11 eur) objednať luxusnú kyticu a v priebehu desiatich minút si s ňou urobiť parádne selfíčka. To bývalého zaručene naštve. Najmä, keď napíšeš, že ide o darček od nového nápadníka alebo nebodaj nového priateľa. 

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Takto nejak by sa dalo opísať obchodovanie s luxusom naoko, na Instagrame ním láka napríklad Rentroses. Požičať sa dajú aj iné predmety, základom je, aby to celé vyzeralo dostatočne draho a na úrovni. Ak nemáš napríklad na najnovší iPhone, Rentroses ti za bezmála 16 eur požičia od neho obal. Aspoň na Instagrame sa tak môžeš tváriť, že táto najnovšia technologická hračka je naozaj tvoja. 

Prenajať sa za účelom fotografovania dajú aj vytrénované mužské telo, okuliare Ray Ban, kvetiny a darčeková krabica od Tiffanyho i novučičké BMW. Samozejme, čím väčší luxus, tým viac peňazí. Podstatou je vzbudiť u ostatných užívateľov sociálnych sietí závisť, no zrejme aj nevedomky pozdvihnúť si svoje pošramotené ego a nízke sebavedomie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia