Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2017, 13:55
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

GoPro kameru zaliala žeravá láva, no zázrakom neprestala natáčať. Ako to vyzerá v ohnivom pekle?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Časť z kamery sa roztavila, no dychberúce zábery z prostredia zaliateho žeravou lávou ostali v poriadku.

Zem je láva! Detská hra, no napríklad i jedno z najpopulárnejších memes tohto leta nás učia, že žeravé roztavené horniny nemilosrdne zničia všetko, čo im príde do cesty. Pokiaľ sa však neudeje niečo ako zázrak, v ktorom hrá hlavnú rolu GoPro kamera. Práve vysoká odolnosť je jednou z najúžasnejších vlastností na GoPro kamerách a pre svoj prospech sa to rozhodlo využiť aj marketingové oddelenie spoločnosti. To sa skontaktovalo so sprievodcom menom Erik Storm, ktorý niekoľkokrát do týždňa sprevádza turistov po lávou zaliatom úpätí sopky Mauna Loa.

Samozrejme, veľmi blízko sa k láve priblížiť nedá, dosahuje totiž pokojne teplotu i tisíc stupňov Celzia, no pohľad na eruptujúcu sopku a lávu tečúcu po úpätí kráteru vždy stojí za to. Erik si na jeden zo svojich výletov vzal i GoPro kameru, ktorú umiestnil do jednej zo štrbín sopky, ktorou zvykne láva tiecť. Všetci počkali na erupciu a aj keď každý očakával, že GoPro vražednú teplotu nezvládne, prekvapivo prežila a zo žeravého pekla priniesla naozaj zaujímavé zábery.

Domov
Zdieľať
Diskusia