Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2017, 16:59
Čas čítania 0:00
Ondřej Jarůšek Emil A.

Slzy, pot a krv: Veľkolepý MMA turnaj Oktagon 4 opäť priniesol jedinečnú šou s tvrdými zápasmi a súbojom o titul

ŠPORT BRATISLAVA CONOR MCGREGOR
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vypredaná HANT Aréna v Bratislave bola svedkom senzačného a napínavého podujatia bojových umení.

Fanúšikovia zmiešaných bojových umení si cez víkend rozhodne prišli na svoje. Vo vypredanej bratislavskej HANT Aréne sa uskutočnil turnaj Oktagon 4, ktorý bol zároveň vyvrcholením druhej série televíznej reality šou Oktagon Výzva. Behom jedného nezabudnuteľného galavečera ponúkol divákom všetko, čo sa od podobnej akcie tohto formátu očakávalo. Nechýbali zvučné mená, známe osobnosti, pôvabné ženy a predovšetkým zážitok z niekoľkých tvrdých zápasov vrátane finálového súboja o titul šampióna. 

Slzy, pot a krv: Veľkolepý MMA turnaj Oktagon 4 opäť priniesol jedinečnú šou s tvrdými zápasmi a súbojom o titul
Zdroj: Oktagon 4

Počas celého programu bolo pripravených 10 duelov. V prvom z piatich predzápasov sa proti sebe postavili Jusup Soltae a Szimon Kristián. Súboj však skončil ešte skôr, ako si možno niektorí diváci stihli nájsť svoje sedadlá. Soltae totižto ukončil súboj už v 47. sekunde nekompromisným kopom do hlavy svojho protivníka.

V nasledujúcom súboji si zmerali sily Slovák Martin Kostolanský a Ondřej Raška z brnenského Jetsaam Gymu, pričom po uplynutí všetkých troch päťminútových kôl sa nakoniec z jednoznačného víťazstva 3:0 na body radoval český bojovník Raška. 

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev 19. marca 2024, 11:00

Podstatne kratší bol tretí predzápas. Víťazom sa stal Marko Kisič z Rakúska, ktorý prinútil slovenského súpera Milana Ďatelinku vzdať zápas už po minúte na zemi.  

Štvrtý predzápas sa ako v prípade druhého predzápasu niesol v duchu Česko vs. Slovensko. Proti sebe sa postavili bojovníci Miroslav Hladký zo Žiliny a český zverenec Pavel Salčák. Tentokrát však zdvihol ruky nad hlavu domáci zápasník Hladký, ktorý Salčáka už v prvom kole porazil škrtením.

Slzy, pot a krv: Veľkolepý MMA turnaj Oktagon 4 opäť priniesol jedinečnú šou s tvrdými zápasmi a súbojom o titul
Zdroj: Oktagon 4

Piaty a teda aj posledný predzápas galavečera patril k tým najpôsobivejším. Slovák Ľudovít Klein v ňom poslal k zemi nepredvídateľným a tvrdým kopom do hlavy Kryzstofa Klaczeka z Poľska. Po zásahu Poliak bezvládne padol na zem a domáci bojovník si výhru poistil záverečnými údermi päsťou na zemi.

Presne o 20:00 prišiel pravý čas na zahájenie dlho očakávaných súbojov turnaja, ktoré naživo vysielala televízia JOJ Plus a češká stanica O2 TV Sport. V prvom zápase sa predstavili dvaja Česi v ťažkej váhe - Michal Martínek a Benjamin Islami. Martínek šiel do zápasu ako jediný bojovník, ktorý nastúpil na každom turnaji Oktagon a vždy sa mu podarilo zápas ukončiť pred limitom. Sériu predĺžil aj tentokrát a v prvom kole porazil Islamiho hákom na KO.

Odporúčané
Ivana je parkovacia asistentka: Niektorí ľudia mi za oranžovú nálepku vynadajú. Pokutu však nemusíš dostať vždy (Rozhovor) Ivana je parkovacia asistentka: Niektorí ľudia mi za oranžovú nálepku vynadajú. Pokutu však nemusíš dostať vždy (Rozhovor) 3. marca 2024, 9:30

V poradí druhý zápas bol zrejme najkrvavejší. Očakávaná prestrelka dvoch mladých pušiek priniesla to, čo sa aj očakávalo. Zápas trval dve kolá, pričom po tvrdom a vyrovnanom súboji porazil Čech Matěj Kuzník škrtením slovenského zverenca Ronalda Paradeisera.

Slzy, pot a krv: Veľkolepý MMA turnaj Oktagon 4 opäť priniesol jedinečnú šou s tvrdými zápasmi a súbojom o titul
Zdroj: Oktagon 4

Aj slovenská hviezda Miroslav Štrbák nesklamal a v treťom zápase turnaja Oktagon 4 porazil Ukrajinca Maxima Marianchuka. Nenechal nič na náhodu, potvrdil rolu favorita a po viac ako minútovom súboji na zemi nakoniec Štrbák duel ukončil v podobe TKO

Predposledný zápas predstavoval jeden zo zlatých klincov celého galavečera. Bývalý šampión Bellatoru, Attila Végh, sa postavil legendárnemu zápasníkovi zo Spojených štátov, Travisovi Fultonovi, ktorý je zároveň aj držiteľom rekordu v najväčšom počte zápasov v MMA na svete. Ten do oktagonu v Bratislave nastúpil s neuveriteľnou bilanciou - 253 výhier a 53 prehier. Už v prvom kole zápasu však miláčik domácich Attila Végh porazil 40-ročného Fultona škrtením a zo Slovenska tak americký borec odchádzal s jednou porážkou naviac.

Slzy, pot a krv: Veľkolepý MMA turnaj Oktagon 4 opäť priniesol jedinečnú šou s tvrdými zápasmi a súbojom o titul
Zdroj: Oktagon 4

Vyvrcholenie Oktagon výzvy 2 prišlo na záver večera, pričom na samom začiatku proti sebe stáli štyria Česi a štyria Slováci. Do nedeľného finále sa prebojovali iba dvaja najlepší - Slováci Samuel "Pirát" Krištofič a Radovan Úškrt. Zápas bol dohodnutý na 5 kôl po piatich minutách, no Krištofičovi však k výhre stačili iba tri kolá. Stal sa tak novým šampiónom Oktagon výzvy a okrem opasku pre víťaza si naviac odniesol ročný kontrakt na 10 000 €.

Odporúčané
Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom 1. marca 2024, 9:30

17. marca v roku 2018 sa uskutoční ďalší turnaj Oktagon 5 v českej Ostrave. Opäť sa divákom predstavia najväčšie mená domácej scény na čele so slovenským obľúbencom Gáborom Borárošom, víťazom prvej série Oktagon výzvy. Vidíme sa? 

Domov
Zdieľať
Diskusia