Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2017, 1:26
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V najnebezpečnejšej miestnosti ti stačí stráviť len pár minút a nevyhneš sa smrti. Ukrajinská pivnica už má na svedomí aspoň jeden život

ZAUJÍMAVOSTI CHERNOBYL UKRAJINA
Uložiť Uložené

Hlboko pod zemou leží najnebezpečnejšia miestnosť na svete.

Kde sa nachádza to najnebezpečnejšie miesto na celom svete? Jasné, hodnotiť nebezpečenstvo môžeme rôznymi spôsobmi, YouTube kanál RealLifeLore sa rozhodol pre tú najoptimálnejšiu cestu. Na dané miesto si môžeš zobrať čokoľvek len budeš chcieť, či už ide o auto, dostatok jedla, zbrane alebo pokojne aj lieky či drogy. No ani jedna z týchto vecí ti nepomôže, aby si sa ubránil nebezpečenstvu, ktoré sa skrýva v jednej ukrajinskej pivnici.

Určite vieš, že v roku 1986 viackrát vybuchla jadrová elektráreň v Černobyle. Desiatky ton jadrového odpadu vtedy prerazili niekoľko poschodí a okolo všetkého museli byť postavené dva špeciálne sarkofágy, aby zabránili šíreniu radiácie. Vedci následne strávili niekoľko rokov prehľadávaním okolia, aby si ľudstvo bolo stopercentne isté tým, že nehrozí žiadny neočakávaný problém a dobre, že sa tak dialo. Skupine vedcov sa totiž podarilo detekovať špeciálnu pivnicu, kde sa stále nachádza približne dvesto ton odpadu, prezýva sa Elephant's Foot. V čase objavu by ti stačilo len päť minút v tejto miestnosti a všetko by skončilo istou smrťou. Teraz je situácia o niečo miernejšia, no ako ti ukáže nasledujúce perfektné video, nič nie je ani zďaleka bezpečné.

Domov
Zdieľať
Diskusia