Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2017, 10:09
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Ďalšie SUV značky Škoda potvrdené. Ponesie názov Kodiaq GT a dostane strechu pripomínajúcu kupé

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Chystané SUV bude zároveň najdrahšou škodovkou v portfóliu.

O novom SUV v portfóliu značky Škoda sa povráva skutočne dlho, lepšie povedané, v hre sú hneď dva ulplne nové modely. Prvým z nich bude najmenšie SUV, aké Škoda ponúkne, inými slovami, v najbližších rokoch sa modelová ponuka rozrastie o crossover vychádzajúci z Fabie. Nás ale momentalne zaujíma SUV z opačného konca ponuky, o ktorom sa doposiaľ hovorilo ako o modeli Kodiaq Coupé. Na základe uniknutých materiálov priamo zo strany automobilky však už po novom vieme, že nielenže tento model skutočne príde, ale napokon ponesie iný názov. V zmysle firemnej prezentácie sa totiž na povrch dostala informácia o tom, že očakávaný prírastok, ktorý zastúpi atraktívnejšie vyzerajúci Kodiaq, napokon dostane označenie Kodiaq GT.

V tomto momente je teda už chtiac-nechtiac potvrdené, že Škoda naozaj čo chvíľa prinesie veľký Kodiaq v karosérii, ktorá bude riešením strechy pripomínať vozidlá kategórie kupé. Dozvedáme sa pritom aj to, že i keď škodovka plánovala tento model predávať primárne na čínskom trhu, skrz enormný záujem, ktorý podľa slov značky prekonáva i nemalé očakávania, sa novinka dostane určite aj do Európy. Problémom však je logistika, nakoľko už v súčasnosti má česká automobilka problém s výrobnou kapacitou, čo sa v negatívnom smere odzrkadľuje na čakacej dobe na modely Kodiaq a Karoq. Na záver dodajme, že Kodiaq GT bude najdrahším modelom značky, čo to bude ale znamenať v praxi zatiaľ nevieme.

 

Ďalšie SUV značky Škoda potvrdené. Ponesie názov Kodiaq GT a dostane strechu pripomínajúcu kupé
Zdroj: www.autoevolution.com
Domov
Zdieľať
Diskusia