Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2017, 11:12
Čas čítania 0:00
Radka T.

Britka poputovala z letiska v Egypte do basy. Do krajiny si priniesla lieky, teraz jej hrozí trest smrti

ZAUJÍMAVOSTI EGYPT VÄZENIE
Uložiť Uložené

Žena vraj nemala tušenia, ako sa volajú lieky, ktoré do Egypta priniesla.

Britka Laura Plummerová má veľký problém. Vybrala sa totiž do Egypta, no v batožine mala niečo, čo tam vôbec nemalo hľadať. Na letisku jej totiž našli lieky Tramadol a Naproxen, kvôli ktorým okamžite putovala do basy.

Lauru zadržiali na egyptskom letisku ešte minulý mesiac. V batožine mala pomerne veľké množstvo liekov, v dôsledku čoho je podozrivá z obchodovania s drogami. Napríklad Tramadol je pre Egypťanov považovaný za náhradu heroínu. V krajine je zakázaný, preto sa po náleze v Laurinom kufri s ňou nikto nemaznal. Pri sebe mala až 290 tabliet zakázaného Tramadolu. Lieky vraj niesla svojmu egyptskému manželovi, pretože po nehode trpí silnými bolesťami chrbta.

Laura má v Egypte manžela, navštevuje ho dva až štyrikrát do roka. Britský denník Guardian upozornil, že vôbec nie je jasné, či ide o oficiálne manželstvo. Niektoré médiá ho navyše označujú len za priateľa. Laurine cesty do Egypta by sa tak či tak dali označiť skôr za dovolenkovú rutinu. Tvrdí to jej rodina.

Britka poputovala z letiska v Egypte do basy. Do krajiny si priniesla lieky, teraz jej hrozí trest smrti
Zdroj: Facebook

O slovo sa totiž prihlásili príbuzní mladej Britky. Podľa jej brata Jamesa Laura urobila chybu nevedomky, lieky pre manžela mala dostať na predpis. „Laura ani nekontrolovala, čo sú to za lieky, nevedela, že má v taške Tramadol. Bola tam tiež Naproxen,“ vyhlásil nešťastný súrodenec. Podľa neho je už teraz jasné, že jeho sestra bola „veľmi naivná“. Navyše jej rodine malo byť povedané, že Laure teraz hrozí 25 rokov väzenia či dokonca trest smrti

Odporúčané
Na „samotke“ strávil vyše 13 000 dní – viac ako polovicu života. Chcel znásilniť a dobodať dozorcu Na „samotke“ strávil vyše 13 000 dní – viac ako polovicu života. Chcel znásilniť a dobodať dozorcu 31. októbra 2023, 9:30

Odkedy bola zadržaná, čas trávi v cele s ďalšími 25 ženami. Je to už mesiac, pričom jej rodina si začína robiť vážne starosti. Laurina matka vraj takmer skolabovala, keď videla svoju dcéru. „Vypadali jej vlasy a dostala aj ušnú infekciu, takže má opuchutnú tvár aj krk. Nedokáže poriadne rozprávať a na sebe má to isté oblečenie, v ktorom pricestovala,“ opísala Laurina sestra Jayne

Britka poputovala z letiska v Egypte do basy. Do krajiny si priniesla lieky, teraz jej hrozí trest smrti
Zdroj: Pixabay

Do prípadu sa už zapojili britské ministerstvo zahraničných vecí a britské veľvyslanectvo v Káhire. To jej poskytlo právnika po tom, čo vysvitlo, že jej otec minul na právne poplatky už 10-tisíc libier, čo je v prepočte viac ako 11-tisíc eur. 

Tramadol je v Egypte často zneužívaný liek. Egyptský minister sociálnej solidarity Ghada Wali uviedol, že v rámci bezplatnej linky prijali v krajine počas augusta oveľa viac hovorov týkajúcich sa Tramadolu ako akejkoľvek inej drogy. Okrem toho, od januára do júna tohto roku prijali 48-tisíc hovorov týkajúcich sa problémov s liekmi, ktoré sú k dispozícii na predpis len v Spojenom kráľovstve.

Samozrejme, tento prípad vyvolal vášne aj medzi čitateľmi britských denníkov či portálov. Tie situáciu podrobne monitorujú a sledujú. Čitateľov prekvapuje najmä to, ako nemohla Laura vedieť, aké lieky berie so sebou do Egypta. Najmä, keď do tejto krajiny cestuje pravidelne za mužom, ktorý by mal ovládať miestne zákony a pomery. Zvláštne je aj to, že svoju drahú v cele navštevuje len veľmi sporadicky, takmer vôbec. Okrem toho má vraj moslimskú ženu a niekoľko ďalších priateliek. 

Domov
Zdieľať
Diskusia