Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2017, 21:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Joker v podaní Heatha Ledgera sa stal najlepším záporákom všetkých čias. Filmoví fanúšikovia ho posunuli aj pred Darth Vadera

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Legendárny filmový výkon nezostal nepovšimnutý.

Každý herec pristupuje ku svojim úlohám vo filmoch rozdielne. Existuje množstvo známych osobností, ktoré trvajú na tom, že nepotrebujú kaskadérov, na druhej strane existuje množstvo hercov, ktorí sa potrebujú do svojej postavy naplno vžiť a ak skombinujeme všetko dokopy, zostane nám hŕstka nezabudnuteľných filmových postáv. Na stránke Ranker.com, kde fanúšikovia z celého sveta hlasujú v rôznych kategóriách, nedávno prebehlo aj hlasovanie o tom, ktorý filmový záporák je najlepším v celej histórii kinematografie a rebríčku dominoval Joker z filmu Temný rytier. V tom čase mal postavu Jokera v hrsti legendárny herec Heath Ledger a fanúšikovia filmov očividne vedia oceniť kvalitný výkon, pretože práve zosnulá osobnosť zanechala v najväčšom počte ľudí najsilnejšie pocity.

O Ledgerovi je už dlhší čas známe, že sa do postavy Jokera ponoril skutočne naplno a osamote trávil aj celé týždne, aby sa vžil do zmýšľania aj pocitov najlepšie záporáka všetkých čias. Jeho výkon vo filme Temný rytier bol iba podčiarknutý tragédiou v podobe jeho náhlej smrti v americkom New Yorku a fanúšikovia dodnes polemizujú o tom, aké filmové chuťovky by nám Heath ešte priniesol, keby žil až dodnes.


Na druhom mieste po Jokerovi nasledoval Darth Vader zo série Star Wars, ale nestratil sa ani Hannibal Lecter z Mlčania jahniat, ktorého stvárnil Anthony Hopkins. Prví dvaja záporáci pritom dostali viac ako 17, respektíve 16-tisíc hlasov, zatiaľ čo tretí Hannibal presvedčil iba 9-tisíc ľudí, čo zvýrazňuje efekt, ktorý na filmy mali. Štvrtý skončil Lord Voldemort a piaty zase Freddy Krueger, pričom celý rebríček nájdeš na Rankeri.

Domov
Zdieľať
Diskusia