Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2017, 15:12
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Bývanie nepodliehajúce trendom v blízkosti centra Bratislavy, ktoré spĺňa aj najnáročnejšie požiadavky

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Renomovaní architekti z hlavného mesta navrhli vzorový byt pre ľudí, ktorým nie sú po chuti moderné výstrelky. Výsledok je fantastický.

RULES Architekti patria dlhodobo medzi slovenskú špičku, a tak nás neprekvapuje ich obsadenie pre návrh vzorových bytov v komplexe Blumental. Ako už býva zvykom pri práci bratislavského ateliéru, aj tentokrát ide o dôkladne premyslený projekt, ktorého hlavnými devízami sú vyváženosť materiálov a čistá dispozícia.

80 metrov štvorcových je plocha poskytujúca dostatok priestoru na realizáciu rôznych nápadov, vrátane tých konzervatívnych. Práve v danom duchu sa totiž podľa zadávateľa mal niesť byt na hranici Starého Mesta a bez akýchkoľvek problémov to architekti s vlastným rukopisom dodržali. Celkové zariadenie holopriestoru bez nutných stavebných úprav po mesačnej návrhovej práci za počítačmi získalo reálne kontúry v identickom čase. Finálny výsledok, ktorý stojí za to, si môžete pozrieť v galérií snímkov od Tomáša Maninu.

"Návrh interiéru vzorového bytu v obytnom súbore Blumental sme vytvorili v konzervatívnom dizajne, ktorý zaujme útulnou atmosférou. Zemité farby, prírodné materiály, veľa skutočného dreva a oblé tvary na nábytku robia jemný interiér, v ktorom sa budete cítiť ako doma. Byt má predizbu, z ktorej je prístupný samostatný sklad s práčkou, dennú zónu, dve spálne, jednu kúpeľnu a jedno samostatné WC." - Pohľad samotných autorov.

 

V prípade, že viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín stojacích za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie. Ďakujeme!

Domov
Zdieľať
Diskusia